UNITAT DE EPILÈPSIA DE L'HOSPITAL DEL MAR

VNS

En la nostra Unitat també oferim tractaments alternatius a la cirurgia de l'epilèpsia, entre els quals té més rellevància la neuromodulació cerebral. Aquesta estratègia terapèutica produeix un control d'crisi a través de la modulació directa o indirecta de l'activitat cerebral. Actualment vam implantar 2 tipus d'estimuladors vagals (vagal NERV Stimulator - VNS):

VNS: L'estimulador del nervi vagus (ENV) s'ha imposat en els últims anys com una vàlida alternativa a la cirurgia quan aquesta no és possible. El ENV modula l'activitat cerebral mitjançant polsos elèctrics periòdics transmesos al nervi vagus que, per les seves aferències, permet una acció sobre àrees cerebrals clau per al control de molts tipus d'epilèpsia. A més de l'estimulació periòdica, el ENV permet una activació instantània, controlada per l'usuari mitjançant un imant. Alguns pacients noten l'inici d'una crisi: en aquests casos l'imant pot ser un instrument molt útil ja que la descàrrega instantània aconsegueix, en molts casos, un bloqueig de la crisi o un escurçament dels símptomes.

VNS-SR: Els nous models d'ENV permeten també la monitorització de la freqüència cardíaca (FC). En un nombre elevat de pacients les crisis s'acompanyen d'un increment inicial de la FC que aquests aparells poden detectar per gatillar una descàrrega instantània similar a la que s'obtindria usant l'imant. Els nous models estan dissenyats per millorar encara més el control de crisi, especialment durant el son o en el cas que el pacient no aconsegueixi actuar abans de l'inici dels símptomes.Campanyes internes

  • Pla d'igualtat del PSMar
  • Hospitals sense fum
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat