UNITAT DE EPILÈPSIA DE L'HOSPITAL DEL MAR

Diagnòstic de l'Epilèpsia

La Unitat d'Epilèpsia de l'Hospital del Mar diagnostica i tracta pacients amb totes les formes d'epilèpsia. El Programa ofereix una complerta atenció tant a pacients ambulatoris com hospitalitzats i els proveeix d'un ampli ventall d'opcions terapèutiques, farmacològiques i quirúrgiques, incloent teràpies d'investigació i alternatives no disponibles en altres centres. Pacients que requereixen un tractament d'ingrès reben atenció en una unitat neurològica especialitzada. El Programa comprèn la integració coordinada de la Consulta Externa d'Epilèpsia (CEE) d'adults i nens amb la Unitat de Monitorització d'Epilèpsia (UME). Es monitoritzen pacients candidats a cirurgia de l'epilèpsia, amb diagnòstic incert d'epilèpsia, amb alteracions motores o de consciència que poden semblar epilèpsia, amb sospita de pseudocrisi i pacients amb epilèpsies de difícil control.

Des del punt de vista diagnòstic es realitzen 3 tipus de procediments:

  1. Diagnòstic sindròmic: Tipus d'epilèpsia.
  2. Diagnòstic etiològic: Genètic, autoimmune, estructural, infecciós.
  3. Diagnòstic prequirúrgic: Vídeo-EEG, Neuropsicologia, RNM de 3T, SPECT, PET, etc.

La Fase 1 de diagnòstic prequirúrgic constitueix el monitoratge no invasiu que inclou la realització d'una Monitorització per video-EEG prolongada, una avaluació neuropsicològica i una RNM cerebral de 3T amb protocol d'epilèpsia.

Alguns pacients necessitaran un estudi invasiu de Fase 2. En aquesta etapa els pacients són implantats amb elèctrodes intracranials i ingressats a la UME per monitorització invasiva durant 14- 21 dies. Aquí es realitzen proves de mapeig cerebral i avaluació de crisi.Campanyes internes

  • Pla d'igualtat del PSMar
  • Hospitals sense fum
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat