UNITAT DE EPILÈPSIA DE L'HOSPITAL DEL MAR

Fellowship en epilèpsia / EEG

Inici: 1 de Juny de cada any
Finalització: 31 de Maig de cada any
Nombre de places: Cada any hi hauran 2 places per a la formació en epilèpsia
Requisits: Títol d'especialista en de Neurologia o Neurofisiologia Clínica

Aquest programa de formació s'enfoca en l'aprenentatge de tots els aspectes diagnòstics i terapèutics relacionats amb la epileptologia clínica, així com la neurofisiologia clínica específicament l'EEG i VEEG. S'hi ofereix un aprenentatge teòric pràctic amb conferències que inclouen la neurologia general, discussió multidisciplinària de casos d'epilèpsia, reunions de planificació de diagnòstic invasiu, reunions de neuroradiologia en epilèpsia i el programa acreditat de formació avançada en neurologia.

Els primers 2 mesos del fellow estan dedicats a l'aprenentatge dels conceptes bàsics de l'EEG i VEEG, així com a la introducció clínica als pacients en les consultes externes epilèpsia. Durant aquest temps també serà responsable del maneig clínic de pacients amb epilèpsia a la planta de neurologia i de l'aplicació del protocol de tractament d'estatus epilepticus. Posteriorment tindrà la responsabilitat d'ingrés de pacients amb epilèpsia en la unitat de monitorització. L'objectiu d'aquests ingressos serà el diagnòstic diferencial i prequirúrgic dels pacients. A partir d'aquesta fase el fellow anirà progressivament aconseguint entrenament en tècniques diagnòstiques més avançades com el VEEG i la SEEG. Després de sis mesos serà capaç d'informar de manera autònoma els registres de neurofisiologia generats en la unitat. A partir d'aquest moment podrà participar de la realització i interpretació de proves neurofisiològiques intraoperatòries com la ECOG i la implantació estereotàxica d'elèctrodes.
També adquirirà el conceptes bàsics d'interpretació de les proves d'imatge emprades com RNM amb protocol d'epilèpsia, PET, SPECT, PET-RM i SISCOM. Així mateix participarà en procediments d'avaluació cognitiva prequirúrgica amb l'objecte de comprendre la implementació i interpretació aquests procediments.

Dins de la seva activitat clínica el fellow serà responsable de contestar les consultes que es generen internament a l'hospital en relació amb l'epilèpsia. Després del període inicial formatiu podrà assumir també el tractament ambulatori de pacients amb diverses formes d'epilèpsies.

Els registres de monitorització s'obtenen en la unitat d'epilèpsia que consta de quatre llits de monitorització amb caixes de registre de fins a 256 canals i freqüència de mostreig de 16khz. La unitat està supervisada 24 hores al dia per personal d'infermeria tècnic amb dedicació exclusiva a la cura dels pacients.

Els candidats interessats per postular al fellowship de l'Hospital del Mar hauran d'enviar la següent documentació:

  1.  Curriculum vitae
  2.  Carta de recomanació el director de la residència
  3.  Certificat de diploma mèdic
  4.  Certificat d'especialista
  5.  Foto actual

Persona de contacte:

Rodrigo Rocamora, MD, PhD
Director de la Unitat d'Epilèpsia
Servei de Neurologia, Hospital del Mar

Direcció: Passeig Maritim 25-29, 08003, Barcelona
Telèfon: (+34) 932483235
Fax: (+34) 932483236
Email: rrocamora(ELIMINAR)@parcdesalutmar.catCampanyes internes

  • Pla d'igualtat del PSMar
  • Hospitals sense fum
  • Hospitals sostenibles
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2023 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat