UNITAT DE EPILÈPSIA DE L'HOSPITAL DEL MAR

Monitoritzacions i cirurgies

La unitat disposa de quatre llits per a la monitorització de vídeo-EEG prolongat i està equipada amb sistemes d'adquisició de 128 i 256 canals amb capacitat de mostrejos de fins a 16 kHz. Més de 130 avaluacions es realitzen a l'any tant en nens com en adults. Els candidats provenen derivats de tot Catalunya i d'Espanya.


En 2013, la Unitat d'Epilèpsia va ser pionera en l'ús del primer robot en cirurgia d'epilèpsia a Espanya. Més de 15 implantacions amb elèctrodes profunds mitjançant la tècnica de Estèreo-electroencefalografia (SEEG) es realitzen per any sent un dels centres amb més experiència acumulada a Espanya en aquest tipus de tècnica. El nombre de cirurgies d'epilèpsia complexa s'ha incrementat notablement en els últims anys.

A més, la Unitat d'Epilèpsia disposa de la més alta tecnologia en neuroimatge en aplicar procediments de postprocessat de RNM pioneres a Espanya. Amb aquestes metodologies s'és capaç de localitzar possibles focus epilèptics que poden ser estudiats mitjançant registres invasius. També hi ha una alta experiència amb la realització i interpretació de proves com la RNM funcional de llenguatge, memòria i motora. També es realitzen estudis específics de localització de focus com PET-RM, PET-SPM, SPECT ictal-interictal / SISCOM.


Nombre de monitoritzacions V-EEG prolongades (5 a 10 dies) realitzades durant els últims 3 anys.


Nombre de cirurgies d'epilèpsia per any (blau) i d'estudis invasius (vermell).


Resultados quirúrgicos de los últimos 3 años.Campanyes internes

  • Pla d'igualtat del PSMar
  • Hospitals sense fum
  • Hospitals sostenibles
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2023 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat