Notícies

 • 26 de febrer de 2021 - Notes de Premsa

  Demostren que no tot el colesterol bo és saludable

  Un estudi liderat per l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques analitza si totes les partícules de l'anomenat colesterol bo (HDL), tenen un efecte protector cardiovascular. Tradicionalment, s'ha considerat que el colesterol HDL s'associa amb menor risc de malalties del cor, però hi ha dubtes sobre si totes les partícules tenen aquest efecte protector. El treball demostra que les persones que presenten partícules d'HDL grans s'associen a un increment del risc d'infart de miocardi, mentre que únicament les partícules d'HDL petites s'associen a una disminució d'aquest risc. Això obre la porta a dissenyar fàrmacs que actuïn sobre determinats gens, involucrats en permetre el creixement de les partícules petites de colesterol HDL.

  més informació

 • 24 de febrer de 2021 - Informació general

  Es posa en marxa la Unitat Funcional de Tumors de Cap i Coll

  L'Hospital del Mar habilita una nova unitat funcional amb l'objectiu de tractar tots els pacients amb aquest tipus de patologia de la seva àrea d'influència, i fer-ho d'una forma més ràpida i àgil i amb un abordatge multidisciplinari, que garanteixi la millor atenció possible.

  més informació

 • 22 de febrer de 2021 - Informació general

  L’Institut Bonanova guanya el Premi Ensenyament de la Fundació Cercle d’Economia

  El guardó, premia el projecte Creactiva't posat en marxa a l'Institut amb la intenció de permetre que els seus alumnes siguin capaços de desenvolupar idees i aportar solucions a necessitats i reptes reals del sector sanitari. L'Institut Escola del Treball de Lleida i l'Institut Can Puig de Sant Pere de Ribes, han quedat finalistes.

  més informació

 • 18 de febrer de 2021 - Notes de Premsa

  Inici d’un assaig clínic amb immunoglobulines per prevenir els efectes secundaris de la COVID-19

  Investigadors i metges de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, de l'Hospital del Mar, de la Universitat de Califòrnia-Davis i de la Universitat de Texas, impulsen aquest assaig, que analitzarà si un suplement nutricional és útil per evitar els pitjors efectes secundaris de la malaltia i la seva progressió d'estadis lleus a greus. L'estudi PICNIC ja està en marxa amb els primers pacients. Es preveu reclutar 420 persones amb infecció per COVID-19. S'hi utilitzarà un suplement nutricional basat en sèrum boví, molt ric en immunoglobulines, anticossos d'importància vital que circulen pel torrent sanguini i, en aquest cas, actuen sobre un dels principals reservoris del virus al cos humà, el budell.

  més informació

 • 12 de febrer de 2021 - Notes de Premsa

  Inici d’un assaig clínic per al tractament precoç de pacients amb COVID-19

  L'Hospital del Mar és el promotor de l'estudi en Fase 2, que avaluarà l'eficàcia antiviral del compost E-52862 produït per ESTEVE en el tractament precoç de pacients ambulatoris amb símptomes lleus de COVID-19.

  més informació

 • 10 de febrer de 2021 - Informació general

  #SheInspiredMe, el paper de la dona a l’impuls de la ciència

  Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

  Només el 30% dels investigadors al món són dones i prop del 30% de totes les estudiants escullen estudis superiors en el camp de la ciència. En el cas de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, el 51% dels investigadors són dones, però encara hi ha molt camí per recórrer.

  més informació

 • 9 de febrer de 2021 - Notes de Premsa

  1 de cada 5 pacients d’ELA van haver de canviar de cuidador durant el confinament per la COVID-19

  A més, gairebé el 30% va patir dificultats per contactar amb els seus professionals sanitaris de referència i en 2 de cada 3 casos, la família o cuidadors no disposaven d'equips de protecció adequats per a cura diària del malalt. Són dades d'un treball que publica la revista Neurologia, realitzat per la Unitat Multidisciplinària d'Esclerosi Lateral Amiotròfica de l'Hospital del Mar, de forma conjunta amb la Fundació Catalana d'ELA Miquel Valls. Els pacients amb ELA representen una població de risc de patir la COVID-19, així com un grup vulnerable, donades les circumstàncies del confinament sobre la seva cura diària.

  més informació

 • 5 de febrer de 2021 - Informació general

  L’Hospital del Mar, el més guardonat a la Barcelona-Boston Lung Conference 2021

  S'hi han premiat 3 treballs presentats per metges del Servei de Pneumologia de l'Hospital del Mar i investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques.

  més informació

 • 4 de febrer de 2021 - Notes de Premsa

  Més suport per als pacients oncològics durant la pandèmia de la COVID-19

  Dia Mundial contra el Càncer, 4 de febrer

  L'Hospital del Mar i l'AECC-Catalunya contra el Càncer sumen per reforçar el suport als pacients oncològics i a les seves famílies. Les dues entitats han signat una aliança estratègica per promoure un programa de voluntariat amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de pacients i familiars a través de l'acompanyament i el suport físic i emocional.

  més informació

 • 2 de febrer de 2021 - Notes de Premsa

  El malestar psicològic del confinament en persones en estadis previs a la demència es va perllongar durant la desescalada de la COVID-19

  L'empitjorament de la salut mental i de l'estat d'ànim de les persones d'edat avançada en risc de desenvolupar demència, provocat per les mesures de confinament, es va mantenir durant les primeres setmanes de desconfinament. L'estudi, liderat per investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques i metges de l'Hospital del Mar, amb participació del Barcelona βeta Brain Research Center, centre de recerca de la Fundació Pasqual Maragall, el publica la revista Journal of Alzheimer's Disease. Per portar a terme l'estudi s'han utilitzat noves tecnologies per monitorar i comprendre l'impacte del confinament. Les persones que hi han participat formen part de l'estudi PENSA de prevenció del deteriorament cognitiu en estadis previs a l'aparició de la demència.

  més informació

Compromís social

 • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat