Notícies

4 de febrer de 2021 - Notes de Premsa

Més suport per als pacients oncològics durant la pandèmia de la COVID-19

Més suport per als pacients oncològics durant la pandèmia de la COVID-19

Dia Mundial contra el Càncer, 4 de febrer

L'Hospital del Mar i l'AECC-Catalunya contra el Càncer sumen per reforçar el suport als pacients oncològics i a les seves famílies. Les dues entitats han signat una aliança estratègica per promoure un programa de voluntariat amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de pacients i familiars a través de l'acompanyament i el suport físic i emocional.

L'Hospital del Mar i l'AECC-Catalunya contra el Càncer (AECC) han signat un conveni de col·laboració per al desenvolupament d'activitats de voluntariat al centre sanitari. D'aquesta manera, es vol reforçar el suport als pacients oncològics i les seves famílies, sobretot en un moment especialment delicat com està sent la pandèmia de la COVID-19.

Voluntàries_AECC

Voluntàries de l’AECC-Catalunya Contra el Càncer a l’Hospital del Mar

Les dues entitats s'han compromès a treballar de forma conjunta per oferir els serveis dels voluntaris de l'AECC-Catalunya contra el Càncer als malalts i als seus familiars. L'objectiu és aconseguir una millor qualitat de vida per a tots ells a través de l'acompanyament i el suport físic i emocional. D'aquesta manera, els voluntaris faran tasques d'acompanyament al centre sanitari i a sortides a l'exterior, així com la possibilitat d'oferir descans físic i emocional als cuidadors. També es faran activitats per a fer més agradable l'ingrés o l'estada a l'hospital i facilitar l'expressió d'emocions associades al procés de la malaltia.

Moment de la signatura del conveni, amb la Dra. Olga Pané i el Dr. Laureano Molins

 

Necessitat agreujada per la pandèmia

El conveni permetrà oferir un suport molt necessari als pacients oncològics en un moment d'incertesa marcat per la pandèmia de la COVID-19. Tot i que els tractaments, seguiment i cirurgies oncològiques s'han mantingut durant tot aquest període, els malalts han vist com les seves rutines es veien afectades i creixien els dubtes i les pors. En aquest sentit, els voluntaris també faran una tasca informativa sobre les mesures d'higiene i protecció davant de la COVID-19 a les àrees on sigui necessari, així com suport al programa d'alfabetització digital de l'hospital, donant suport a les accions formatives als malalts sobre l'ús de la telemedicina.

La Dra. Olga Pané i el Dr. Laureano Molins

La Dra. Olga Pané, gerent del Parc de Salut Mar, ha volgut destacar que l'aliança amb l'AECC-Catalunya contra el Càncer i altres entitats socials, "posa en valor la participació i la implicació de la societat civil a l'àmbit sanitari, a través de les entitats que, com l'AECC, donen suport no només als pacients i les seves famílies, sinó també als professionals sanitaris".

Visita a l’espai Domum MAR. D’esquerra a dreta, Dr. Laureano Molins, Leopold Galmes, Dr. Joan Albanell, Ana Sobrado, Àngela Sánchez i Raquel Marcos

El Dr. Laureano Molins, president de l'AECC-Catalunya contra el Càncer de Barcelona ha manifestat la importància d'aquesta col·laboració, ja que "els voluntaris són essencials i tenen un paper molt important dins l'entorn hospitalari. L'acompanyament no només al malalt sinó també a la seva família, ajuda a disminuir l'impacte de la malaltia i a millorar la qualitat de vida. Gràcies als nostres voluntaris i la seva feina podem continuar duent a terme la nostra missió en la lluita contra el càncer".

D'altra banda, el Dr. Joan Albanell, cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital del Mar, ha volgut "agrair molt sincerament la gran tasca dels voluntaris de l'AECC-Catalunya contra el Càncer per donar suport als pacients, un suport particularment important per aquells amb més necessitats d'orientació i d'acompanyament. És una veritable joia veure la connexió que esdevé entre pacients i voluntaris".

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat