Notícies

Notícies corresponents a la categoria "Notes de Premsa"

 • 5 d'agost de 2019 - Notes de Premsa

  Rebre un ronyó d’un donant de més de 80 anys és millor que continuar en diàlisi

  Ho demostra un estudi liderat per metges de l'Hospital del Mar junt amb l'Organització Catalana de Trasplantament, que ha estat publicat a la revista Transplantation. S'han analitzat dades de més de 2.500 pacients en llista d'espera per a un trasplantament renal, tots de més de 60 anys. En el cas dels que van rebre un ronyó procedent d'un donant de més de 80 anys, la mortalitat es va reduir significativament respecte a aquells que van romandre en diàlisi. L'estudi demostra la viabilitat de la donació de ronyons per part de pacients d'edat avançada.

  més informació

 • 24 de juliol de 2019 - Notes de Premsa

  Dissenyen un sistema d’estimulació sensorial nocturna que millora els símptomes de la fibromiàlgia

  Avenç en el tractament dels símptomes d’aquesta malaltia

  Un grup d'investigadors liderats per membres de la Unitat de Ressonància Magnètica de l'Hospital del Mar, demostren, per primera vegada al món, els beneficis d'aplicar una vibració sensorial suau durant la nit a pacients amb fibromiàlgia. L'assaig clínic ha mostrat una disminució de la fatiga i del dolor en les pacients. A la vegada, millorava la qualitat del son de les malaltes. Ara s'analitzarà si el tractament produeix canvis a la connectivitat funcional del cervell de les pacients, que permeti objectivar la resposta terapèutica, i es buscaran variables que permetin predir quines es poden beneficiar de la seva utilització.

  més informació

 • 16 de juliol de 2019 - Notes de Premsa

  La hiperlaxitud en infants també és un indicador d’un possible trastorn per ansietat

  Es confirma novament la important base biològica dels trastorns d’ansietat, descoberta a l’Hospital del Mar

  Un estudi liderat per l'Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions de l'Hospital del Mar publicat per la Revista de Psiquiatría y Salud Mental, demostra, per primera vegada en infants, la vinculació entre totes dues patologies. S'ha entrevistat 160 nens, nenes i adolescents derivats als serveis de salut mental del centre. D'ells, 1 de cada 3 dels que presentaven un trastorn per ansietat, patia la síndrome de hiperlaxitud articular. Els pacients presentaven un tipus de trastorn per ansietat amb més ansietat fisiològica i queixes somàtiques. Els investigadors apunten que tot plegat pot portar a utilitzar la hiperlaxitud com a marcador per diagnosticar aquesta patologia.

  més informació

 • 11 de juliol de 2019 - Notes de Premsa

  Ja estan en marxa les instal·lacions del nou Centre de Salut Mental de Santa Coloma de Gramenet

  El CSMA Santa Coloma es trasllada a una nova ubicació, a la qual podrà oferir unes instal·lacions reformades, amb un confort i seguretat més grans per a professionals i pacients. Aquest centre de salut mental té una població activa de 2.500 pacients i 15.000 visites l'any. El trasllat ha estat possible gràcies a la col·laboració entre l'Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions de l'Hospital del Mar, el CatSalut i l'ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. La consellera de Salut, Alba Vergés ha visitat aquest matí les noves instal·lacions.

  més informació

 • 10 de juliol de 2019 - Notes de Premsa

  Determinen un mecanisme que permetria tractar els tumors més agressius

  Investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques aconsegueixen evitar el creixement dels tumors i els eliminen amb un tractament que combina un inhibidor d'una proteïna que regula la reparació de l'ADN danyat de les cèl·lules canceroses, i quimioteràpia. L'estudi ha comprovat la viabilitat d'aquest abordatge estudiant en ratolins l'evolució de tumors de còlon metastàtics de pacients humans. Ara s'estudiarà la utilització d'aquesta combinació de fàrmacs en pacients humans. L'estudi el publica la revista Molecular Cell.

  més informació

 • 5 de juliol de 2019 - Notes de Premsa

  Identifiquen patrons en tuits en espanyol que poden indicar signes de depressió

  Es publica Journal of Medical Internet Research

  Investigadors del Programa de Recerca en Informàtica Biomèdica (GRIB) de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) han identificat característiques i patrons de comportament en tuits que poden indicar signes de depressió. L'estudi del grup de Recerca en Informàtica Biomèdica Integrada, publicat al Journal of Medical Internet Research, és el primer d'aquest tipus en el qual s'analitzen els tuits en llengua espanyola.

  més informació

 • 28 de juny de 2019 - Notes de Premsa

  Identifiquen un possible marcador de resistència al tractament en el càncer de mama HER2

  Estudi publicat a Cancer Immunology Research

  L'envelliment dels limfòcits NK (Natural killer cells o cèl·lules assassines naturals) de les pacients amb càncer de mama HER2 positiu pot servir per predir l'èxit o el fracàs dels tractaments dirigits. Només cal una mostra de sang per detectar aquest possible biomarcador de resistència que, en cas de ser validat, permetrà adaptar la teràpia en el moment del diagnòstic. Es tracta del primer estudi que identifica l'envelliment dels limfòcits NK com a un paràmetre que pot condicionar el seu potencial antitumoral.

  més informació

 • 14 de juny de 2019 - Notes de Premsa

  Una nit per col·laborar amb la recerca contra el càncer de pulmó

  La Fundació Amics de l'Hospital del Mar i l'Associació per a la Recerca Oncològica sumen esforços en un sopar solidari per contribuir a la recerca de l'Hospital del Mar i l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques en el camp del càncer de pulmó. El càncer de pulmó constitueix la primera causa de mort per càncer. L'Hospital del Mar i l'IMIM són pioners en la utilització de la biòpsia líquida per a la detecció de marcadors que millorin el diagnòstic i el tractament dels pacients per a l'aplicació de nous tractaments com la immunoteràpia. El sopar solidari comptarà com a presentadors de luxe Elsa Anka i Antoni Miquel, 'Leslie', així com una actuació dels Sírex. Es farà un sorteig i una subhasta solidària d'objectes cedits per la Gasol Foundation, Marc Márquez o Ona Carbonell, i per entitats com el Club Natació Atlètic-Barceloneta, el Futbol Club Barcelona, el RCD Espanyol, la marca de joieria Tous, Tarannà Viatges i altres empreses i entitats solidàries.

  més informació

 • 12 de juny de 2019 - Notes de Premsa

  Ja no cal passar gana per preparar-se per a una colonoscòpia

  Professionals dels serveis d'Aparell Digestiu i d'Endocrinologia de l'Hospital del Mar dissenyen una dieta que permet menjar un nombre de calories normal, baixa en fibra, sense passar gana, per preparar-se per aquesta prova. La dieta Barcelona Diet Plan ha demostrat obtenir millors resultats i ser més eficaç que la dieta líquida que tradicionalment es recomana per preparar el pacient per a la colonoscòpia. L'estudi que ho prova el publica la revista Diseases of the Colon & Rectum.

  més informació

 • 7 de juny de 2019 - Notes de Premsa

  Més de 240 escoles se sumen a l'Estudi PASOS en pro de la salut infantil

  Aquesta iniciativa pionera que lidera la Gasol Foundation en coordinació amb l'IMIM té com a objectiu avaluar el nivell d'activitat física dels infants a l’Estat.

  més informació

© 2006 - 2019 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat