Notícies

Notícies corresponents a la categoria "Notes de Premsa"

 • 9 de juny de 2021 - Notes de Premsa

  Detecten alteracions al cervell dels infants obesos

  Aquestes alteracions vinculen l'obesitat amb una patologia cerebral similar al trastorn obsessiu-compulsiu, ja que les zones del cervell afectades són les mateixes que en aquesta malaltia. El treball ha analitzat imatges del cervell de 230 nens i nenes obtingudes amb ressonància magnètica funcional. És la primera vegada que es fa un estudi d'aquestes característiques amb infants. El treball, conjunt entre l'Hospital del Mar i l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat perla Fundació "la Caixa", el publica la revista Cerebral Cortex. Els investigadors consideren que les dades del treball demostren la necessitat d'un abordatge ampli de l'obesitat de forma precoç, per evitar que aquestes alteracions quedin fixades en uns cervells encara en desenvolupament.

  més informació

 • 4 de juny de 2021 - Notes de Premsa

  L’Hospital del Mar posa en marxa una unitat per tractar la patologia neuro-oftalmològica

  La nova Unitat de Neuro-Oftalmologia permet sumar els esforços de neuròlegs i oftalmòlegs, de forma conjunta amb altres especialistes, per oferir un millor diagnòstic, tractament i seguiment als pacients amb aquestes patologies. Els membres de la unitat visitaran de forma conjunta als pacients, que poden arribar-hi derivats pels metges d'atenció primària o d'altres especialistes de l'Hospital. Les causes més habituals de consulta a la nova unitat poden ser visió doble, pèrdues visuals o caiguda de parpella, que poden indicar altres trastorns, alguns benignes, però també altres més greus i, fins i tot, malalties rares. Es calcula que se'n podran beneficiar prop de 1.500 pacients cada any, tant pediàtrics com adults.

  més informació

 • 27 de maig de 2021 - Notes de Premsa

  La diabetis dobla el risc de preeclàmpsia en embarassos de bessons

  El risc de patir hipertensió durant l'embaràs, una patologia que pot provocar problemes durant l'embaràs i en el desenvolupament del fetus, és de gairebé el 16% en cas de diabetis preexistent i de més de l'11% en casos de diabetis gestacional. Sense aquestes complicacions, el risc es redueix al 7,5%. Tot i això, els riscos associats a patir qualsevol tipus de diabetis durant l'embaràs de bessons són menors que en els embarassos simples. L'estudi, que publica el Journal of Clinical Medicine, ha analitzat dades dels més de 760.000 parts registrats a Catalunya entre els anys 2006 i 2015. En aquest període, el nombre d'embarassos de bessons es va incrementar un 27%.

  més informació

 • 19 de maig de 2021 - Notes de Premsa

  La biòpsia líquida permet predir recaigudes en pacients amb càncer de recte localment avançat

  Un estudi liderat per metges de l'Hospital del Mar i investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, demostra, per primera vegada, la utilitat d'aquesta tècnica, que detecta ADN del tumor a la sang per predir el mal pronòstic en aquest tipus de pacients abans de sotmetre'ls a cirurgia. Els malalts que van donar positiu a la prova van tenir un risc més alt de recaiguda en forma de metàstasi, sobretot al fetge, i de mort. El treball, que publica la revista Clinical Cancer Research, obre la porta a plantejar un canvi d'estratègia en l'abordatge d'aquest grup de pacients, personalitzant el tractament per adequar-lo al seu risc de recaiguda i tractar la malaltia metastàtica abans que aparegui.

  més informació

 • 13 de maig de 2021 - Notes de Premsa

  L’Hospital del Mar lidera l’assaig clínic d’un nou equip per a la detecció del gangli sentinella en càncer de pròstata

  Els serveis d'Urologia i de Medicina Nuclear, Radiologia i Patologia del centre col·laboren amb l'empresa britànica Lightpoint Medical en el desenvolupament d'un nou equip per a la millora de la detecció del gangli sentinella en pacients amb càncer de pròstata. L'Hospital del Mar coordina l'assaig clínic internacional per validar la seva utilitat, en el qual participen hospitals d'Alemanya, França, el Regne Unit, Holanda i Bèlgica. El centre és expert en la utilització de la tècnica del gangli sentinella per a pròstata a nivell estatal. Consisteix a injectar al tumor un marcador que drena a través dels conductes limfàtics i que permet detectar el primer gangli de drenatge del tumor. Gràcies a ella, es pot fer un tractament més personalitzat i identificar amb més precisió si hi ha afectació dels ganglis.

  més informació

 • 5 de maig de 2021 - Notes de Premsa

  L’Hospital del Mar és el primer centre públic de Catalunya en utilitzar la llum polsada intensa per tractar l’ull sec

  Es tracta d'un nou tipus d'abordatge d'aquesta patologia, d'alta prevalença a les persones de més de 60 anys. Fins ara, aquest problema només es podia tractar amb fàrmacs, calor i massatge per mitigar els símptomes. La llum polsada intensa, que consisteix a aplicar pols de llum policromàtica, permet actuar de forma directa sobre la zona afectada. El nou equip permetrà tractar patologies com l'ull sec, la blefaritis i el calazi de forma ambulatòria i no es necessita anestèsia.

  més informació

 • 20 d'abril de 2021 - Notes de Premsa

  Acord entre l'Hospital del Mar i IOMED per incorporar una eina basada en IA per a estructurar les històries clíniques

  L’empresa i l’Hospital del Mar han arribat a un acord per incorporar la seva tecnologia, basada en IA, per a estructurar les històrias clíniques La tecnologia de gestió d’historials clínics d’IOMED es basa en Intel·ligència Artificial i transforma la informació en dades codificades i estructurades que milloren la recerca, la gestió de l’hospital i la interacció dels professionals amb la informació.

  més informació

 • 21 d'abril de 2021 - Notes de Premsa

  Primera consulta conjunta dedicada al tractament del dolor pelvià crònic a Catalunya

  Es tracta d'una consulta conjunta entre el Servei d'Obstetrícia i Ginecologia i la Unitat del Dolor del Servei d'Anestesiologia en el qual s'ofereix un seguiment integral a les i els pacients afectats per aquesta patologia. Així s'estalvien al pacient visites i es facilita el seu seguiment. El dolor pelvià crònic pot afectar a un 4% de la població en algun moment de la seva vida.

  més informació

 • 14 d'abril de 2021 - Notes de Premsa

  Determinen amb imatges de ressonància magnètica el moment exacte de la pèrdua de la consciència durant l’anestèsia

  Conèixer aquest fet pot permetre als anestesiòlegs tenir un millor control del procediment, realitzar-lo amb més seguretat i obtenir una dosificació més exacta dels fàrmacs anestèsics. L'estudi, que publica la revista Sleep, s'ha realitzat amb voluntaris sans als quals se sotmetia a proves de neuroimatge per veure la reacció del cervell durant el procediment anestèsic. Els investigadors han pogut determinar el moment exacte en el qual l'escorça i el tronc cerebral deixen d'estar sincronitzats, és a dir, quan s'arriba a la pèrdua de consciència.

  més informació

 • 8 d'abril de 2021 - Notes de Premsa

  La Universitat Pompeu Fabra i l'Hospital del Mar oferiran un nou grau en Medicina adaptat a les necessitats actuals i futures

  El grau tindrà un nou pla d'estudis plenament adaptat a les necessitats de la medicina actual i futura que suposarà un canvi en els mètodes i en l'enfocament de l'ensenyament, amb un clar vessant clínic gràcies a la seva integració amb l'Hospital del Mar.

  més informació

Compromís social

 • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2021 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat