Notícies

Notícies corresponents a la categoria "Notes de Premsa"

 • 19 de febrer de 2020 - Notes de Premsa

  Big Data a l’Hospital del Mar per a millorar el tractament del pacient nefrològic

  El centre és el primer de l'Estat que utilitza una eina de mineria de dades per a analitzar i millorar el seguiment dels pacients del Servei de Nefrologia. Per aquest motiu, s'ha disposat de l'eina d'intel·ligència artificial Bismart Folksonomy, desenvolupada per l'empresa tecnològica Bismart amb tecnologia Microsoft, en el marc d'un acord de col·laboració amb el laboratori Ferrer. L'eina, que utilitza els serveis cognitius de Microsoft Azure, s'ha aprovat en una experiència pilot a la qual s'han analitzat més de 1.600 informes d'alta de pacients de Nefrologia.

  més informació

 • 14 de febrer de 2020 - Notes de Premsa

  Assagen la teràpia musical a casa per a persones que han patit un ictus

  Un estudi conjunt de l'Hospital del Mar, l'IDIBELL, la Universitat d'Hèlsinki i l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA-CSIC) finançat per La Marató de TV3 intenta analitzar els efectes de la teràpia musical (aprenentatge musical) una vegada els pacients han acabat la rehabilitació hospitalària i es troben ja en un estadi crònic de la malaltia. Per fer-ho, s'ha dissenyat una aplicació per a tauletes intel·ligents que permet als participants de l'estudi fer els seus exercicis des de casa i anar aprenent de forma gradual i pautada. Un estudi anterior del mateix grup demostra que la teràpia musical té efectes similars a altres teràpies en la rehabilitació motora de les persones que han patit un ictus, tenint un impacte molt notable en la millora de l'estat d'ànim i la qualitat de vida de les mateixes.

  més informació

 • 10 de febrer de 2020 - Notes de Premsa

  Un estudi indica la importància de dissenyar inhibidors específics per PARP-1 i PARP-2 per millorar la seva efectivitat contra el càncer

  El grup de recerca en Poli- (ADP-ribosa)-polimerases de l'Institut Hospital de la Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), liderat per José Yélamos, acaba de publicar un estudi a la revista Oncogene on mostra que la deficiència específica de PARP-1 o de PARP-2 en limfòcits T dóna lloc a una millor resposta antitumoral i per tant a un retard en el creixement del tumor. Per contra, han trobat una pitjor resposta immune enfront del tumor i per tant, un major creixement tumoral quan hi ha una doble deficiència de PARP-1 i PARP-2 en els limfòcits T.

  més informació

 • 6 de febrer de 2020 - Notes de Premsa

  L'spin-off MedBioinformatics Solutions oferirà software i consultoria sobre relacions entre gens i malalties

  L'empresa, constituïda avui, té l'impuls de l'IMIM i la UPF i està desenvolupant productes i serveis basats en la plataforma DisGeNET, una de les eines sobre les bases genètiques de les malalties amb més informació del món.

  més informació

 • 30 de gener de 2020 - Notes de Premsa

  Primera biòpsia de mama guiada per mamografia amb contrast de l’Estat

  L'Hospital del Mar és el primer hospital de l'Estat i el segon del món que utilitza aquesta tècnica per al diagnòstic del càncer de mama no identificable visualment en mamografies i ecografies. Es tracta d'una tècnica més ràpida i còmoda per a la pacient que l'actual alternativa, la biòpsia amb ressonància magnètica. És possible gràcies als nous equips desenvolupats per l'empresa General Electric Healthcare. El centre realitza gairebé 24.000 mamografies cada any, incloent-hi les del programa de cribratge de càncer de mama i les de control a pacients de risc.

  més informació

 • 21 de gener de 2020 - Notes de Premsa

  Nou marcador de protecció contra la infecció per citomegalovirus en pacients trasplantats renals

  Un estudi de metges de l'Hospital del Mar i d'investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques demostra el paper d'un determinat tipus de cèl·lula del sistema immunitari com a predictor del risc de desenvolupament de la infecció viral. Una simple anàlisi de sang podria contribuir a orientar el tractament antiviral que s'administra a aquests pacients. El treball s'ha publicat a la revista American Journal of Trasplantation. Ha estat finançat per La Marató de TV3.

  més informació

 • 14 de gener de 2020 - Notes de Premsa

  L’activitat física modifica com actua el nostre ADN

  Un estudi de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques revela que l'activitat física d'intensitat moderada-vigorosa és la millor per a la salut cardiovascular. Ho fa influint en l'estructura de l'ADN, però sense modificar la seqüència dels gens. Aquest tipus d'activitat és la que obté millors resultats. En concret, aquest canvi s'observa en un gen que regula el metabolisme dels triglicèrids. L'estudi, que publica la revista Medicine and Science in Sports and Exercise, ha analitzat dades de més de 2.500 persones de Catalunya i dels Estats Units. 

  més informació

 • 9 de gener de 2020 - Notes de Premsa

  Èxit d’una intervenció pionera per a prevenir el dolor a l’esquena del personal d’infermeria

  L'Hospital del Mar és el primer hospital de l'Estat que posa en marxa una iniciativa d'aquestes característiques amb èxit. A l'estudi han participat més de 250 infermeres i infermers. Els resultats indiquen una reducció del 63% en el dolor percebut a les cervicals, les espatlles i la part alta de l'esquena. El 83% dels treballadors sanitaris pateixen dolor osteomuscular. Una de les novetats de la iniciativa rau en el fet que la intervenció potencia la participació dels mateixos professionals en la prevenció dels factors que poden provocar aquesta patologia. Ergonomia participativa, seguiment motivacional, mindfulness, una plataforma en línia sobre alimentació saludable i marxa nòrdica, components fonamentals per a la millora del dolor percebut. La seva aplicació ha estat validada per un estudi liderat pel Servei de Salut Laboral de l'Hospital del Mar. El publica la revista Plos One.

  més informació

 • 18 de desembre de 2019 - Notes de Premsa

  La dieta mediterrània no beneficia a tothom per igual

  L'eficàcia de la dieta mediterrània depèn del perfil genètic de cada persona, segons demostra un estudi liderat per investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques que ha publicat la revista Free Radical Biology and Medicine. Els investigadors han comprovat com cada individu es beneficiava de forma diferent de la ingesta de la mateixa quantitat d'un antioxidant natural, el tirosol. Això obre la porta a una personalització de les quantitats recomanades d'ingesta dels productes que formen part de la dieta mediterrània.

  més informació

 • 13 de desembre de 2019 - Notes de Premsa

  Estimen els costos hospitalaris de les malalties professionals no reconegudes per la Seguretat Social

  Investigadors liderats per la Dra. Consol Serra han estudiat el cost exacte i individualitzat de pacients amb malalties professionals ingressats a l'Hospital de la Mar.

  més informació

Compromís social

 • Compromís social

© 2006 - 2020 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat