Residència

El servei de cirurgia plàstica i reparadora de l'Hospital del Mar i de l'Hospital de Sant Pau incorpora als metges residents que han acabat els estudis de Medicina i la seva especialitat en Cirurgia i que donen els primers passos per incorporar-se al món laboral com a cirurgians plàstics.

L'estada dels metges residents és de cinc anys i des del moment en què s'incorporen al servei són considerats i tractats com a membres de l'equip de cirurgia plàstica i reparadora.

Finalitat del programa de metges residents

La finalitat del programa de metges residents en l'especialitat de cirurgia plàstica i reparadora és la formació d'especialistes competents i responsables que siguin capaços d'exercir la seva especialitat en els diversos serveis de salut, d'acord amb les necessitats de la població.

La residència consisteix en l'aprenentatge mitjançant un exercici professional programat, supervisat i tutelat, de manera que l'especialista en formació aprengui els coneixements, les habilitats i les aptituds així com la responsabilitat professional, que permeten l'exercici autònom de l'especialitat.

Després d'aquest període, el metge resident serà capaç de prioritzar el benestar físic, mental i social del pacient a qualsevol altra consideració i ser sensible als principis ètics i legals de l'exercici professional.

Ha de cuidar la relació amb el pacient i el seu entorn, així com l'assistència integrada i completa al malalt.

També de mantenir una actitud crítica per valorar l'eficàcia i el cost dels procediments que utilitza i demostrar el seu interès per l'autoaprenentatge i per al perfeccionament professional continuat.

Com a científic, ha de prendre les decisions sobre la base de criteris objectius i de validesa demostrada i, com a component d'un equip assistencial, haurà de mostrar una actitud de col·laboració amb els altres professionals de la salut.

Objectius específics

El resident participa en totes les activitats docents del servei que consten d'una sessió clínica setmanal, una lliçó teòrica del programa exposada bé pel resident o per un membre de la plantilla i també en la realització de sessions bibliogràfiques periòdiques, sessions monogràfiques sobre temes de l'especialitat, informes sobre congressos, difusió de treballs per a publicacions ...

El resident també col·labora en la preparació de treballs científics per a la seva comunicació i publicació.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat