Recerca

El servei de cirurgia plàstica de l'Hospital del Mar i de l'Hospital de Sant Pau no només destaca per la seva tasca assistencial, sinó també per les seves tasques d'investigació amb la finalitat d'ampliar i innovar en aquest camp del coneixement.

Les activitats d'investigació són un element molt important per al progrés dels tractaments i que tenen un benefici per a la societat. L'activitat científica és un factor estratègic per al desenvolupament de la salut d'un país , per a millorar la qualitat de les prestacions i el benestar social dels seus ciutadans.

El servei de Cirurgia Plàstica de l'Hospital del Mar i de l'Hospital de Sant Pau va impulsar el projecte d'investigació Estudio comparativo prospectivo para evaluar la validez del TAC de multidetectores. El projecte es va iniciar l'any 2003 i va ser una proposta del Dr. Jaume Masià Ayala.

L'estudi ha aconseguit desenvolupar en els últims anys un conjunt de tècniques contrastades per a pacients, generant diferents publicacions posteriors. L'estudi segueix encara obert per investigar i millorar les capacitats de definició dels camps vasculars de cada perforant per optimitzar l'ús dels penjalls microquirúrgics.

Dins de l'activitat investigadora, es poden distingir diferents àmbits:

Recerca institucional

Aquest camp es caracteritza per la recerca en biomedicina i ciències de la salut, que estarà orientat en funció de la política nacional d'investigació i la política nacional de salut. El contracte de gestió recull els objectius institucionals en aquesta matèria.

En aquest àmbit, el servei ha obtingut un contracte d'investigació per part del Fondo de Inversión de Salud (FIS) - Universidad Carlos III per desenvolupar un projecte d'investigació en el tractament del Limfedema.

Tercer cicle universitari

Les investigacions del tercer cicle universitari inclouen les tesis, els treballs d'investigació i avanç científic sobre determinats camps de la ciència mèdica. Prova d'això són les dues tesis doctorals realitzades pel Dr. Jaume Masià i la Dra Susana López sobre la cirurgia plàstica reparadora:

  • Planificació preoperatòria dels penjalls perforants de l'artèria epigàstrica profunda (DIEP) mitjançant l'estudi TAC de multidetectors, defensada pel Dr. Jaume Masià, amb una qualificació d'Excel·lent Cum Laude.
  • Cirurgia reparadora amb penjalls liures en el tractament dels carcinomes de cap i coll. Factors pronòstics clínics i biològics relacionats amb l'aparició de complicacions, defensada per la Dra. Susana López, amb una qualificació d'Excel·lent Cum Laude.

Assaigs clínics

D'acord amb el que prescriu la llei del medicament per a l'avaluació experimental de fàrmacs, l'equip de cirurgia plàstica de l'Hospital del Mar i de l'Hospital de Sant Pau ha estat concedit amb cinc assaigs clínics per part de l'empresa privada farmacèutica.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat