Després de la cirurgia

Després de la cirurgia, generalment no podrà menjar, pero sí beure, durant un o dos dies perquè el seu estómac i el seu sistema digestiu puguin curar-se. Després haurà de fer una dieta específica durant unes setmanes. La dieta comença amb la ingesta només de líquids, després continua amb aliments molt tous com farinetes, després puré i, eventualment, passa a aliments comuns. Pot tenir moltes restriccions o límits pel que fa a quant pot menjar i beure i quines coses.

També assistirà a controls mèdics freqüents per fer un seguiment de la seva salut durant els primers mesos després de la cirurgia de pèrdua de pes. Es realitzarà proves de laboratori i diversos exàmens.

Resultats

La cirurgia bariàtrica proporciona una pèrdua de pes a llarg termini. La quantitat de pes que perd depèn del seu tipus de cirurgia i del canvi d'hàbits en el seu estil de vida. És possible que perdi la meitat o fins i tot més del seu excés de pes en un termini de dos anys. A més de la pèrdua de pes, la cirurgia bariàtrica pot millorar o resoldre afeccions que sovint es relacionen amb el sobrepès com:

  • Cardiopatia.
  • Pressió arterial alta.
  • Apnea obstructiva de la son.
  • Diabetis tipus 2.
  • Malaltia de fetge gras no alcohòlic (EHGNA) o esteatosis hepatítica no alcohòlica (EHNA).
  • Malaltia per reflux gastroesofàgic (MRGE).
  • Artrosi (dolor en les articulacions).

La cirurgia bariàtrica també pot millorar la seva capacitat per realitzar activitats diàries de rutina, el que pot ajudar a millorar la seva qualitat de vida.

Després d'un any de la cirurgia bariàtrica

És necessari que assisteixi a totes les cites de seguiment programades després de la cirurgia. Si nota que no està baixant de pes o si té complicacions, consulti al seu metge immediatament. El metge controlarà el seu pes i avaluarà els factors que podrien estar fent que no s'aprimi.

També és possible que no perdi molt de pes o que torni a pujar de pes després de qualsevol tipus de cirurgia bariàtrica, encara que la intervenció té bons resultats. Pot arribar a augmentar de pes si no segueix els canvis d'estil de vida recomanats, com fer activitat física amb regularitat i menjar aliments saludables.