Recerca

La recerca es vehicula a través del Grup de Recerca en risc cardiovascular i nutrició de l’IMIM és un equip multidisciplinari format per especialistes en anàlisis clíniques, endocrinologia, medicina de família, biologia, farmàcia i nutrició. Està focalitzat en l'estudi de la nutrició i la seva relació amb el risc de malalties degeneratives cròniques, com les cardiovasculars.

Tenim tres projectes en curs:

Assaig BASALTO (BATRIATRIC SURGERY AND LDL CHOLESTEROL). Instituto de Salud Carlos III. Investigador: David Benaiges Boix.

Efecte d’una pèrdua de pes amb dieta mediterrània hipocalòrica i promoció de l’activitat física en la prevenció primària cardiovascular. Estudi PREDIMED-PLUS. Instituto de Salud Carlos III. Investigador: Albert Goday Arno.

Efecte d’una dieta mediterrània hipocalòrica i promoció de l’activitat física en prevenció primària cardiovascular. Estudi pilot sobre marcadors intermedis. Instituto de Salud Carlos III. Investigador: Albert Goday Arno.

Actualment, el Dr. Albert Goday té concedida una ajuda del Instituto de Salud Carlos III sobre el maneig del malalt amb Síndrome Metabòlic i sobrepès / obesitat mitjançant una intervenció sobre l'estil de vida, en el marc del PREDIMED-PLUS (PI13 / 00233). La transferibilitat del tractament de l'obesitat a la prevenció primària cardiovascular és, actualment, un dels actius del grup en el marc de l'assaig clinic PREDIMED-PLUS.

També es coordina el projecte GEOMAR, programa d'estudi i tractament de l’obesitat en l'àmbit de l'atenció primària de salut a les 14 àrees bàsiques de salut de la zona d'atenció sanitària de l'Hospital del Mar de Barcelona.

També destaquem estudis d’intervenció a gran escala com l’Estudi PREDIMED (coordinador R. Estruch), PREDIMED-plus (coordinador J.Salas) i l’Estudi Europeu multicèntric EUROLIVE (coordinadora I. Covas).