Reduir riscos

L'equip de diabetis la informarà i ajudarà a:

Ajustar el seu tractament de la diabetis

L'equip mèdic valorarà quin és el tractament de la diabetis més adequat per a l'embaràs i que permeti aconseguir un control del seu sucre òptim. La majoria de fàrmacs orals per a la diabetis tipus 2 estan contraindicats en l'embaràs (excepte la metformina) i moltes vegades és necessari iniciar tractament amb insulina. Per a les pacients que ja utilitzen insulina, pot ser necessari modificar el tipus o la pauta d'insulina i en alguns casos es pot plantejar també l'ús de noves tecnologies com les bombes d'insulina per ajudar a aconseguir un control òptim del seu sucre.

Revisar l'ús d'altres fàrmacs

Hi ha altres fàrmacs que utilitzen les pacients amb diabetis, com aquells per a la tensió arterial (IECAs, ARA-2) o per al colesterol (estatines) que estan contraindicats en l'embaràs, el seu metge l'aconsellarà retirar els fàrmacs que puguin fer mal al seu nadó i els substituirà per altres si cal.

Aconseguir un control òptim dels seus nivells de sucre

És important mesurar el seu nivell d'Hemoglobina glicosilada (HbA1c) abans que es quedi embarassada, l'objectiu és aconseguir que sigui inferior a 6,5%. Si no pot aconseguir estar a menys de 6,5%, intenti estar el més pròxima possible, quan més baixa sigui la HbA1c menor serà el risc de complicacions per a vostè i el seu nadó. Si el seu nivell d´HbA1c és major de 10%, el seu metge li desaconsellarà l'embaràs per l'alt risc de malformacions i problemes per al seu nadó. L'equip de diabetis li donarà la formació necessària i ajustarà el seu tractament per aconseguir que comenci l'embaràs amb el millor control possible del seu sucre.

Controlar freqüentment els seus nivells de sucre

Amb un glucòmetre o, en el cas de dones amb diabetis tipus 1, amb un monitor continu de glucosa, si el seu metge ho considera indicat.

Realitzar una alimentació i vida sana

Les educadores de diabetis la instruiran sobre com fer-ho. És important realitzar més activitat física moderada, reduir el consum d'alcohol i deixar de fumar.

  • La informaran sobre els riscos de la diabetis en l'embaràs
  • La aconsellaran prendre àcid fòlic abans i durant els 3 primers mesos de gestació, ja que ajuda a reduir el risc de malformacions del tub neural.
  • Sol·licitaran proves per assegurar que no té problemes en l'ull (retinopatia diabètica) o al ronyó (nefropatia diabètica).