Notícies

Notícies corresponents a la categoria "Informació general"

 • 27 de novembre de 2019 - Informació general

  Investigadores i directives expliquen els últims avenços en intel·ligència artificial, big data i altres tecnologies utilitzades en la investigació biomèdica

  Destacades investigadores que utilitzen els últims avenços informàtics per a la investigació biomèdica i directives d'empreses i institucions del món de la tecnologia i la biomedicina exposaran els propers 28 i 29 de novembre a Barcelona els darrers progressos en aquest camp de recerca i debatran sobre els reptes més immediats. La trobada tindrà lloc en el marc de la primera edició de la conferència Advances in Computational Biology (AdvCompBio), que reunirà al voltant de 200 assistents a l'auditori de la Pedrera de Barcelona. En aquesta conferència, totes les ponents són dones, tot i que les sessions estaran obertes a tothom.

  més informació

 • 22/11/2019 - Informació general

  La professora Ana Codina de l'Escola Superior d'Infermeria del Mar obté un ajut del COIB

  La professora de l'Escola Superior d'Infermeria del Mar (ESIMar), Ana Codina Rodríguez, ha obtingut finançament de la Fundació Infermera i Societat del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) per al seu projecte de tesi sobre "La relació terapèutica infermera-pacient en un dispositiu d'urgències intrahospitalari: una teoria fonamentada". Un total de 57 projectes de recerca infermera s'han presentat per a les Ajudes a la Recerca Infermera 2019, dels quals només 10 han superat els criteris avaluadors pel que fa a les línies prioritàries de recerca i les característiques de l'equip investigador proposat. 

  més informació

 • 25 de novembre de 2019 - Informació general

  25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

  L'Hospital del Mar se suma un any més a la celebració d'aquest dia de conscienciació. En l'últim any, s'ha posat en marxa als centres del Parc de Salut Mar un nou algoritme per a la detecció i actuació davant una agressió sexual-violació i ara es treballa a la revisió del protocol integral d'atenció a la dona maltractada.

  més informació

 • Novembre de 2019 - Informació general

  "Avancem en el nostre compromís social" Memòria de Responsabilitat Social 2018

  Al PSMAR hem explicitat el nostre compromís amb el futur de l'organització i del conjunt de la societat i del planeta. Ens hem adherit al Pacte Mundial de Nacions Unides (Global Compact), la xarxa global més gran d'empreses compromeses amb la sostenibilitat corporativa, i hem començat a alinear les nostres activitats en relació amb els disset objectius de desenvolupament sostenible (ODS), que es van fixar per eliminar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a tothom al món. Us presentem la Memòria de Responsabilitat Social del PSMAR 2018, on trobareu reflectit allò més rellevant relacionat amb el nostre compromís amb la transparència i el nostre desig per garantir una sostenibilitat econòmica, ambiental i social que contribueixi a millorar la qualitat de vida dels nostres professionals, pacients, comunitats locals i de la societat en el seu conjunt.

 • 22 de novembre de 2019 - Informació general

  Els Premis a l’Excel·lència Professional del COMB reconeixen la trajectòria de cinc professionals de l’Hospital del Mar

  La Dra. Olga Vázquez, cap del Servei de Geriatria, el Dr. Ramon Pujol, cap del Servei de Dermatologia, la Dra. Marta Crespo, cap de la secció de Trasplantament Renal del Servei de Nefrologia, el Dr. Jorge Armentia, metge adjunt del Servei d'Oftalmologia, i el Dr. Antoni Martínez Roig, consultor sènior de malalties infeccioses del Servei de Pediatria, van ser homenatjats ahir. En aquesta edició, els premis han reconegut la tasca de 56 metges i metgesses i equips assistencials de les comarques de Barcelona. El lliurament dels premis coincideix enguany amb la celebració del 125è aniversari de la fundació del COMB.

  més informació

 • 20 de novembre de 2019 - Informació general

  Trasllat del Centre de Salut Mental Infanto Juvenil (CSMIJ) Ciutat Vella

  En el marc de la millora dels espais de visita i de la qualitat de l'atenció al pacient, amb data 29 de novembre de 2019, el CSMIJ Ciutat Vella, situat al carrer Davant del Portal nou, s/n, de Barcelona, canvia d'ubicació i es trasllada a la quarta planta del CAP Drassanes, Av. de les Drassanes, 17, de Barcelona (telèfon: 932 958 671). El centre romandrà tancat per trasllat els dies 27 i 28 de novembre. Per a qualsevol orientació o consulta, els pacients es podran dirigir al CSMIJ Sant Martí, tel. 934 465 706.

 • 19 de novembre de 2019 - Informació general

  Jordi Alonso, Montse Fitó i Joaquim Bellmunt, entre els científics més citats del món

  Jordi Alonso, director del Programa d'Epidemiologia i Salut Pública, Montse Fitó, coordinadora del grup de recerca en risc cardiovascular i nutrició i Joaquim Bellmunt, investigador del grup de recerca en teràpia molecular del càncer, figuren a la llista dels científics més citats del món publicada per Clarivate Analytics, empresa que proporciona serveis en recerca, patents i altres àmbits relacionats amb la innovació.

  més informació

 • 19 de novembre de 2019 - Informació general

  El Servei d’Epidemiologia i Avaluació analitza l’evidència sobre la personalització del cribratge del càncer de mama

  L'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries, AQuAS, ha encarregat aquesta anàlisi, que descriu i analitza l'evidència científica disponible sobre els models existents de càlcul del risc individualitzat de càncer de mama. L'evidència actual en aquest camp anima a continuar amb el desenvolupament i avaluació dels models de risc individual perquè aquests són una peça fonamental per plantejar estratègies basades en el risc. Els models actuals tenen una capacitat predictiva moderada, fet que limita la possibilitat de recomanar-ne  un com a estàndard per al desenvolupament d'estratègies de personalització de cribratge. Les estratègies de personalització avaluades a partir de models matemàtics es mostren  a favor de la personalització del  cribratge. No obstant encara no hi ha resultats d'estudis observacionals o assajos clínics.

  més informació

 • 20 de novembre de 2019 - Informació general

  Memòria del Parc de Salut MAR 2018

  Una organització al servei de la gent

  Us presentem la Memòria del Parc de Salut MAR 2018, la memòria d’un any en què els centres del Parc de Salut MAR hem continuat el nostre procés de transformació perquè els pacients i les seves famílies disposin de millors serveis assistencials.

  més informació

 • 14 de novembre de 2019 - Informació general

  El Servei de Geriatria participa en l’organització del XXV Congrés de la Societat Catalana de Geriatria

  Els professionals del servei han coorganitzat aquesta edició del congrés, que es va celebrar a Barcelona els dies 7 i 8 de novembre. A més, un treball impulsat per la Dra. Maria José Robles hi va guanyar el tercer premi a la millor comunicació oral.

  més informació

Compromís social

 • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2021 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat