Notícies

19 de novembre de 2019 - Informació general

Jordi Alonso, Montse Fitó i Joaquim Bellmunt, entre els científics més citats del món

Jordi Alonso, Montse Fitó i Joaquim Bellmunt, entre els científics més citats del món

Jordi Alonso, director del Programa d'Epidemiologia i Salut Pública, Montse Fitó, coordinadora del grup de recerca en risc cardiovascular i nutrició i Joaquim Bellmunt, investigador del grup de recerca en teràpia molecular del càncer, figuren a la llista dels científics més citats del món publicada per Clarivate Analytics, empresa que proporciona serveis en recerca, patents i altres àmbits relacionats amb la innovació.

Aquesta és la sisena edició de la llista de Clarivate Analytics, que enguany està formada per 6.216 investigadors de 60 països i inclou un total de 34 científics d'institucions catalanes. Els científics que hi apareixen s'han triat entre l'1% més citat de 21 camps de la recerca y les ciències socials. En aquesta edició s'han tingut en compte aproximadament 150.000 articles publicats entre el 2008 i el 2018. Són, per tant, els investigadors que tenen més impacte en les seves respectives àrees d'investigació.
 

Jordi Alonso, Montse Fitó i Joaquim Bellmunt

Jordi Alonso, que ja va aparèixer a la llista a les tres edicions anteriors, està assignat a les disciplines de Psicologia/Psiquiatria i Ciències socials, ja que la seva recerca se centra en la percepció de la salut i la freqüència i la càrrega de les malalties mentals, així com els seus determinants a escala poblacional. Jordi Alonso és també catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública al CEXS-UPF i investigador associat del CIBER en Epidemiologia i Salut Pública.

Montse Fitó, que va aparèixer a la llista l'edició anterior, està assignada a la categoria de Ciències Agrícoles i la seva recerca està vinculada als estudis d'intervenció nutricional amb l'objectiu d'esbrinar l'efecte de la dieta sobre els factors de risc cardiovascular i malalties cardiovasculars, així com establir els mecanismes cel·lulars i moleculars que promouen aquests beneficis. Montse Fitó és també investigadora del CIBER en Fisiopatologia de l'Obesitat i la Nutrició.

Joaquim Bellmunt, apareix a l'edició d'aquest any, està assignat a la categoria de Medicina Clínica i la seva recerca està vinculada a l'oncologia clínica gènito-urinària, els fàrmacs dirigits a noves dianes terapèutiques i la recerca translacional en l'àmbit de la inmunoterapia i dels receptors de factors de creixement i l’angiogènesi, entre d'altres, com a objectius en la teràpia del càncer.

La llista d'enguany contínua reconeixent als investigadors amb els màxims nivells d'influència i impacte, ja que inclou 23 premis Nobel, entre ells tres anunciats aquest any: Gregg L. Semenza de la Johns Hopkins University (Fisiologia o Medicina), John B. Goodenough de la Universitat de Texas (Química), i Esther Duflo del Massachusetts Institute of Technology (Ciències Econòmiques). També s'inclouen 57 Clarivate Analytics Citation Laureates: persones que, mitjançant l'anàlisi de cites, s'han identificat com a investigadors de classe Nobel i possibles receptors del Premi Nobel.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat