Notícies

25 de novembre de 2019 - Informació general

25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

L'Hospital del Mar se suma un any més a la celebració d'aquest dia de conscienciació. En l'últim any, s'ha posat en marxa als centres del Parc de Salut Mar un nou algoritme per a la detecció i actuació davant una agressió sexual-violació i ara es treballa a la revisió del protocol integral d'atenció a la dona maltractada.

Aquest 25 de novembre es torna a posar sobre la taula la necessitat de conscienciar la societat sobre la violència exercida contra les dones. En el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, l'Hospital del Mar se suma a la crida per acabar amb aquesta xacra. L'entitat, i tots els centres i professionals del PSMAR, disposen d'eines per oferir atenció especialitzada a les víctimes, com l'algoritme per a la detecció i actuació davant una agressió sexual-violació, que permet actuar de forma més ràpida i respectuosa amb elles, així com els factors de sospita davant una possible agressió sexual o violació i les pautes a seguir per garantir la protecció de la pacient i el seu benestar. A la vegada, la Comissió d'Atenció als Maltractaments de l'Hospital del Mar, ja està treballant a la revisió del protocol integral d'atenció a la dona maltractada.

Dia_contra_violència_dones

Segons les dades recollides fins al passat mes d'octubre, els serveis d'urgències del PSMAR (Hospital del Mar i CUAP Peracamps), han atès més de 150 casos de maltractaments a dones, un fort increment respecte a les xifres dels tres anys anteriors. Un motiu més per sumar-se a la campanya #BCNantimasclista, impulsada per l'Ajuntament de Barcelona per aquest 25 de novembre, aquest any, amb el lema #ElPresentésFeminista.

Després d'anys de treball continuat, compromís professional i ètic, la Comissió d'Atenció als Maltractaments reafirma la necessitat de prosseguir en la lluita contra la violència masclista i els maltractaments en general, informant, detectant i atenent a les víctimes i formant els professionals en l'atenció als maltractaments. A més, la Comissió vol recordar en aquest dia a la tasca d'Esperanza Díez, infermera al CUAP Peracamps, en el treball d'atenció a les víctimes de la violència masclista i la millora dels protocols d'actuació a la institució.

 

Omplim de flors el Campus

En el marc d'aquesta jornada, el grup d'alumnes d'igualtat del Programa de Compromís Social i Igualtat de l'Escola Superior d'Infermeria del Mar (ESIMAR), han organitzat aquest matí una acció simbòlica en record de les dones víctimes de la violència masclista. Per fer-ho, han dipositat una flor per cada dona assassinada durant aquest any.

Dia_contra_violència_dones

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat