Notícies

Notícies corresponents a la categoria "Informació general"

 • 25 de setembre de 2019 - Informació general

  L'Institut Bonanova impartirà el primer Cicle d'Electromedicina Clínica a Barcelona

  L'Institut Bonanova augmenta aquest curs 2019-2020 la seva oferta formativa dels cicles de formació professional de grau superior amb el Cicle d'Electromedicina Clínica, que s'impartirà per primera vegada a la ciutat de Barcelona. Es tracta d'un projecte pilot, impulsat pel Consorci d'Educació de Barcelona, en què, a més a més de l'Institut Bonanova, hi participa un altre Institut de la ciutat, l'Institut Rambla Prim, que disposa de la família d'electrònica, família de la formació professional a la qual pertany aquest cicle. El cicle comença amb 20 alumnes aquest curs que, durant els dos cursos acadèmics que dura el cicle, faran classe uns dies al Rambla Prim i els altres a l'Institut Bonanova. El cicle s'inicia en modalitat dual, que implica que una part del currículum formatiu es farà en empreses del sector i l'alumne estarà remunerat econòmicament durant aquest període.

  més informació

 • 25 de setembre de 2019 - Informació general

  El Pulmonary Vascular Research Institute finança un projecte de recerca liderat per l’Hospital del Mar

  La Dra. Lucilla Piccari, de la Unitat d’Hipertensió Pulmonar i investigadora de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques, ha rebut una beca d’un any d’aquesta institució per a la posada en marxa del projecte internacional SUPPORT

  El Pulmonary Vascular Research Institut (PVRI) ha decidit atorgar una beca d'un any a la Dra. Lucilla Piccari, de la Unitat d'Hipertensió Pulmonar de l'Hospital del Mar i membre del Grup de recerca en miogènesi, inflamació i funció muscular de l'IMIM, per a finançar el primer any de treball del projecte de recerca internacional SUPPORT. Aquest treball té com a objectiu la caracterització fenotípica dels pacients amb aquesta patologia associada a malalties respiratòries.

  més informació

 • 13 de setembre de 2019 - Informació general

  Sabies que la sèpsia provoca la mort d’una persona cada 3 segons?

  L’Hospital del Mar se suma al Dia Mundial de la Sèpsia i avança en la conscienciació dels professionals i de la ciutadania per evitar aquesta patologia.

  La sèpsia és una patologia comuna i poc coneguda malgrat ser la principal causa de mort per infecció. Per donar-la a conèixer i treballar per millorar la seva detecció i pronòstic, l'Hospital del Mar se suma de nou al Dia Mundial de la Sèpsia, una commemoració que se celebra el 13 de setembre i que aquest 2019 arriba a la seva vuitena edició impulsada per World Sepsis Day, amb el lema Aturar la sèpsia salva vides (Stop sepsis save lives).

  més informació

 • 10 de setembre de 2019 - Informació general

  La SEPAR acredita l’excel·lència de la Unitat Multidisciplinària d’Asma de l’Hospital del Mar

  La unitat, a la qual treballen pneumòlegs, especialistes en farmàcia i d’immunologia, pediatres, otorrinolaringòlegs i digestòlegs, ha rebut l’acreditació com a Unitat Especialitzada d’Asma amb grau d’excel·lència

  La Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica (SEPAR) ha atorgat a la Unitat Multidisciplinària d'Asma de l'Hospital del Mar l'acreditació com a unitat amb grau d'excel·lència. Una decisió que reconeix l'alt grau d'especialització i el treball assistencial i de recerca dels professionals que en formen part. La Dra. Pila Ausín, coordinadora de la unitat, ha destacat "el treball realitzat per rebre l'acreditació d'excel·lència, superant els barems marcats per la SEPAR tan en els camps assistencials com de recerca". 

  més informació

 • 4 de setembre de 2019 - Informació general

  Més del 60% dels menors no compleix amb la recomanació d'activitat física

  La Gasol Foundation presenta els resultats preliminars de l'Estudi pioner PASOS que avalua el nivell d'activitat física i sedentarisme dels nens i adolescents a Espanya. La coordinació científica de l'Estudi PASOS ha anat a càrrec de la Gasol Foundation comptant amb el suport de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM).

  més informació

 • Setembre de 2019 - Informació general

  L’Hospital del Mar inicia la segona fase de la seva ampliació. Pacients i professionals pensen com ha de ser el futur hospital

  Nova edició del magazine digital del PSMAR

  L'Hospital del Mar avança en els treballs per a la construcció de la segona fase del seu pla d'ampliació, amb la recent contractació dels estudis dels arquitectes barcelonins Pinearq i Brullet-De-Luna per a la redacció del projecte executiu que dibuixarà la distribució dels espais del nou edifici i totes les seves instal·lacions. Un edifici que sumarà 25.000 m2 a la superfície construïda. Si vols conèixer quines millores d’espai i servei es preveuen i el procés de co-creació que s’ha portat a terme, entra al Mar a la xarxa.

  més informació

 • 30 d'agost de 2019 - Informació general

  Nova Guia per a la resolució de dilemes bioètics en la pràctica clínica del Comitè d'Ètica Assistencial del PSMAR

  El Comitè d’Ètica Assistencial el PSMAR (CEA) ha publicat una guia pràctica aplicada per ajudar a la resolució dels conflictes ètics que es poden presentar en l'àmbit assistencial, preferentment en l'atenció a pacients amb una patologia aguda.

  més informació

Compromís social

 • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2021 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat