Notícies

25 de setembre de 2019 - Informació general

El Pulmonary Vascular Research Institute finança un projecte de recerca liderat per l’Hospital del Mar

El Pulmonary Vascular Research Institute finança un projecte de recerca liderat per l’Hospital del Mar

La Dra. Lucilla Piccari, de la Unitat d’Hipertensió Pulmonar i investigadora de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques, ha rebut una beca d’un any d’aquesta institució per a la posada en marxa del projecte internacional SUPPORT

El Pulmonary Vascular Research Institut (PVRI) ha decidit atorgar una beca d'un any a la Dra. Lucilla Piccari, de la Unitat d'Hipertensió Pulmonar de l'Hospital del Mar i membre del Grup de recerca en miogènesi, inflamació i funció muscular de l'IMIM, per a finançar el primer any de treball del projecte de recerca internacional SUPPORT. Aquest treball té com a objectiu la caracterització fenotípica dels pacients amb aquesta patologia associada a malalties respiratòries.

Equip de la Unitat d’Hipertensió pulmonar

El projecte SUPPORT utilitzarà dades reals de pacients de registres d'Espanya, Itàlia i el Regne Unit. Es vol assolir un perfil fenotípic de tres subtipus de malalts amb hipertensió pulmonar, en els quals poden funcionar els tractaments actuals. Per això cal desenvolupar un estudi a gran escala que disposi d'una base de dades centralitzada.

Dra. Lucilla Piccari

La Dra. Piccari ha explicat que "la hipertensió pulmonar severa associada a malalties pulmonars ha estat tradicionalment ignorada, malgrat la seva prevalença i rellevància clínica en termes de morbiditat i mortalitat". Per aquest motiu, assegura que vol "agrair al PVRI pel seu suport a aquest estudi, el més gran realitzat fins ara en mida i abast. Ajudarà a aportar una mica de llum a aquest freqüent però poc entès grup de malalties".

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat