Presentació

El Centre Fòrum apropa els serveis d’atenció sociosanitària i de salut mental a la seva població de referència. L’edifici, que està a la zona del Fòrum 2004, entre els carrers Llull i Rambla Prim, es troba a l’àrea d’influència de l’Hospital del Mar i, per tant, apropa els serveis de geriatria i psiquiatria, al mateix temps que enforteix la connexió amb l’hospital per a les malalties de major complexitat.

Aquest nou centre respon a l’encàrrec del Catsalut i als plans de l’Hospital del Mar per a garantir l’evolució i creixement de la població de Sant Martí a la que atenem.

Quan a l'àmbit de la Geriatria, el Centre Fòrum està especialitzat en l'atenció de les necessitats sanitàries i sociosanitàries de les persones grans i de les seves famílies, la qual cosa comprèn el diagnòstic, tractament, seguiment i avaluació de la malaltia. L'equip de professionals tenen cura de les necessitats dels malalts, tant en unitats d'hospitalització com des de les consultes externes, l'hospital de dia o l'atenció domiciliària. Disposem de llits destinats a la geriatria i a les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer i d’altres demències. El Parc de Salut MAR (PSMAR) ha demostrat, des dels seus inicis, que té vocació per a treballar amb la gent gran i en tots aquests anys hem adquirit una gran experiència en l’assistència integral. Tenim un servei de geriatria acreditat per a formar els nous especialistes, i un servei d’infermeria altament especialitzat i motivat. Ara més que mai, en un mil·lenni en què la població envelleix i, alhora, apareixen nous tractaments i perspectives per a les persones que pateixen malalties com l’Alzheimer o les demències, podem fer que la nostra experiència beneficiï al conjunt de la ciutat.

Quan a l'àmbit de la Psiquiatria, el Centre Fòrum ofereix, a través de l’Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions del Parc de Salut Mar (INAD), l'hospitalització d'aguts vinculada als seus sectors i els serveis de l'hospital de dia de psiquiatria, que ofereix un recurs ambulatori d'assistència diària i multidisciplinar, orientada a aquells malalts que no requereixen l'assistència de 24 hores. Compta amb llits destinats a la psiquiatria en fase aguda i una unitat de patologia dual, hospital de dia i servei d’atenció continuada. En els darrers anys, la salut mental ha guanyat terreny i ha estat socialment acceptada i normalitzada i, per part del món sanitari, s’han donat passes importants en experiències d’integració, hospitalització i semi-internament, amb resultats molt interessants. Així mateix, cal remarcar que l’Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions (INAD) és actualment el responsable del 40% de l’atenció en salut mental de l’àrea de Barcelona, i això el posiciona com el major proveïdor d’atenció a la salut mental i addiccions de tota la ciutat.

Campanyes internes

  • Pla d'igualtat del PSMar
  • Hospitals sense fum
  • Hospitals sostenibles
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat