El postoperatori

És normal que els pacients se sentin cansats quan tornen a casa després de la intervenció, per la qual cosa és recomanable que tinguin algú a casa per a que els ajudin.

El període de recuperació depèn del tipus de procediment utilitzat en la reconstrucció mamària. A continuació, detallem una mica més en profunditat la tornada a la vida normal:

  • Després de la primera setmana el pacient pot començar a cuidar de si mateix i realitzar les seves activitats normals.
  • Unes setmanes més tard de la intervenció, hauria de seguir controls amb el cirurgià per comprovar que tot funciona correctament i que no hi ha cap complicació.
  • Quan hagin passat alguns mesos, s'hauria de visitar novament al cirurgià per valorar si és necessària alguna cirurgia de retoc i quan realitzar-la.

Reconstrucció mamària i recuperació

És impossible saber exactament com serà la mama reconstruida i com se sentirá la pacient en el futur, encara que la nostra experiència mostra que les dones han trobat múltipes beneficis psicològics que han contribuït en la millora de la seva qualitat de vida, una millora de la imatge del cos, sentir-se segures d'elles mateixes i recuperar la imatge de feminitat que havien perdut.

L'impacte emocional que tenen les cirurgies per extirpar el càncer de mama és difícil de preveure i no hi ha un remei definitiu per superar l'estat d'ansietat i d'estrès que suposa el càncer de mama i la mastectomia. És normal que els sentiments d'ansietat i de depressió millorin amb el pas del primer any després d'haver realitzat el diagnòstic.

Les dones que escullen realitzar una reconstrucció mamària necessiten adaptar-se als canvis en la seva aparença i sensació respecte al pit construit, i depenent del procediment, també hauran de fer front als canvis en altres regions del cos com les cicatrius a l'esquena o a l'abdomen.

És normal que les pacients se sentin nervioses sobre com la resta de la gent, sobretot la seva parella, respondran i acceptaran la mama reconstruida i els precoupa com afectarà la seva relació íntima amb la parella.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat