La cirurgia

És habitual que, un cop s'hagi decidit tirar endavant amb la cirurgia, el pacient signi un consentiment informat de la cirurgia i, a més, es prendran un conjunt de fotografies del seu cas per a l'estudi clínic.

La reconstrucció de la mama comporta habitualment més d'una operació. El primer pas és recrear la forma de la mama. Això es pot realitzar en el mateix moment que la mastectomia o en una data posterior.

El primer pas de la reconstrucció es realitza mitjançant anestèsia general. Això implica que se li administrin medicaments que l'adormiran sense que sentir cap dolor durant la cirurgia. Per als procediments de seguiment i de retocs, pot ser que només es requereixi anestèsia local.

Quan el pacient es desperti de l'operació portarà unes venes i uns drenatges (uns petits tubs que es col·loquen per extraure líquid addicional a l'espera que les feridesd e la zona quirúrgica cicatritzin).

En el cas que la reconstrucció s'hagi realitzat amb un penjall lliure, s'estarà durant 24 hores sota un període de monitorització estreta per assegurar que la circulació de la sant que arriba al penjall és suficient.

És probable notar dolor entre una i dues setmanes després dels procediments realitzats i cap la possibilitat que el metge pugui administrar-li fàrmacs per controlar el dolor i altres molèsties. Els pacients es recuperen millor i más ràpid de la cirurgia si el control del dolor és adequat.

Depenent del tipus de cirurgia, el pacient abandonarà l'hospital entre un i sis dies després. És probable que, encara que li donin el alta, se'n torni a casa amb un o més drenatges. 

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat