Cursos de postgrau

Màster Internacional de Microcirurgia

La microcirurgia abarca un conjunt de tècniques quirúrgiques com les anastomosi vasculars, les microsultures limfàtiques i les neurorràfies nervioses. Amb l'avanç del coneixement anatòmic i amb el desenvolupament tecnològic, la microcirurgia ha esdevingut el fonament de totes les tècniques de transferència tissular i l'eix principal de la reconstrucció més avançada.

En els últims 10 anys el creixement exponencial de les tècniques microquirúrgiques sobretot en el camp de la cirurgia plàstica, indica clarament que avui en dia sigui imprescindible per a un hospital d'una certa complexitat el domini d'aquesta àrea de coneixement.

El Màster Internacional de Microcirurgia complirà el curs 2014-2015 la seva cinquena edició.

Té una durada de 2 anys i està acreditat amb 90 crèdits ECTS (European Credits Transfer System). El programa compta amb el millor professorat internacional amb una experència i una trajectòria professional basada en l'excel·lència.

El programa del màster consta d'una part presencial i una part a distància tutoritzada, amb un pla docent repartit en 11 mòduls que inclouen l'aprenentatge de les tècniques microquirúrgiques de reconstrucció de la mama, de cap i coll, d'extremitats inferiors i de tractament del Limfedema.

Després d'haver realitzat els mòduls, els alumnes realitzen un programa d'immersió clínica en un dels centres hospitalaris en col·laboració amb el Màster com l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, el Queen Victoria Hospital (Regne Unit), Institut Gustave Roussy (França), Helsinki University Hospital (Finlàndia), Taipei Chang Gung Memorial Hospital (Taiwan), el New York Medical Center (Estats Units), entre altres.

Durant aquest període, els alumnes es relacionen amb el personal mèdic i amb els pacients i estan presents a les consultes, a les intervencions quirúrgiques i participen en la resta d'activitats que comporta a l'assistència sanitària.

El Màster Internacional de Microcirurgia està organitzat pel servei de Cirurgia Plàstica de l'Hospital del Mar i l'Hospital de Sant Pau de Barcelona. El màster és un títol propi però està reconegut per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Els objectius del màster són que els alumnes adquireixin un conjunt d'habilitats d'anàlisi, de domini, de planificació i d'execució de les tècniques reconstructives que els permeti exercir com a cirurgians plàstics.

Dades de contacte

Web: http://www.rmes.es/

Centre: Fundació Doctor Robert, Casa de la Convalescència. Carrer Sant Antoni Maria Claret 171 (Barcelona).

Project Manager: Elena Mohedano. E-mail: Elena.Mohedano@uab.es
Telèfon +34 93 556 55 05.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat