Tècniques de reconstrucció amb teixit propi

En els darrers anys, la cirurgia plàstica ha avançat cap a les reconstruccions de la mama fisiològiques o autòlogues, és a dir, les reconstruccions que substitueixen el teixit que s'ha perdut de la mama pel teixit natural de la pacient que més se li assembli. Per això, el primer pas suposa buscar i localitzar en el cos de la dona el teixit més similar al de la mama, una part del cos que es caracteritza per una pell fina i la pigmentació de la qual està determinada per l'origen ètnic de la dona i que disposa una quantitat de greix d'una consistència particular.

L'altre aspecte clau és el que es planteja com transportar aquests teixits d'altres parts del cos fins al tórax, mantenint-los vius, per reparar la mama. En aquest sentit, les tècniques de reconstrucció amb teixits propis depenen de les característiques que presenten les possibles zones donants de teixits disponibles en cada pacient i, també, de quina capacitat tècnica tingui el cirurgià plàstica per transferir aquests teixits de la manera més òptima.

En els darrers anys el coneixement anatòmic dels vasos sanguinis de la pell han avançat molt així com el desenvolupament de les tècniques microquirúrgiques. Tot això suposa que avui disposem de tècniques per reparar la mama amb el teixit més apropiat i minimitzar les seqüel·les quirúrgiques de la pacient.

Abans, quan la cirurgia començava a practicar reconstruccions de pit després de la matectomia, només es plantejava aportar a la dona alguna cosa millor que una protesi externa per omplir el sostenidor. En canvi, les noves tècniques autòlogues van obrir un univers de noves possibilitats. Com a nota diferencial, no tracten només d'omplir espai sinó recrear la mama de forma natural i que la dona ho pugui notar en qualsevol moment de l'activitat diària. En alguns casos, amb el pas del temps, pot fins i tot recuperar part de la sensibilitat ja que els nervis del teixit utilitzat connecten amb els nervis del pit. Quan es completa definitivament la reconstrucció, la mama forma part del cos femení.

Técniques:

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat