Els implants directes

Aquesta tècnica es pot aplicar en algunes dones de pit poc voluminós i que tinguin prou pell i una estructura toràcica adequada com per acollir un implant directe durant la reconstrucció, sense haver de recórrer després a mètodes d'expansió o la cirurgia per reemplaçar aquest implant per un altre.

Aquesta tècnica només resultaria indicada en reconstruccions de pit immediates per a dones que no han de rebre radioteràpia i que, a més, pel tipus de tumor que els afecta, se sotmeten a una mastectomia estalviadora de pell.

Aquest tipus de cirurgia crea una espècie de bossa sota el múscul pectoral major per poder allotjar l'implant. No es tracta d'un procés complex perquè el cirurgià plàstic treballa a partir de les incisions o cicatrius de la mastectomia, eleva el múscul i crea allà un espai de la forma i el tamany adequats per a cada pacient.

Quins tipus d'implants s'utilitzen?

Els implants més emprats són els de silicona de gel cohesiu en forma de gota d'aigua perquè s'assemblin a la forma natural de la mama.

En tot cas, a més del tipus d'implant triat, hi ha altres factors igualment importants que determinen la forma final del pit reconstruït: l'estructura del tòrax de cada pacient, la musculatura existent i l'elasticitat de la pell. A més, quan s'aplica aquesta reconstrucció mamària, el cirurgià ha d'informar a la pacient sobre si pot o si li convé fer també algun ajust en la mama sana -ja sigui augment o reducció- per aconseguir que hi hagi més simetria, tant en la forma com en la consistència entre els dos pits.

És normal sentir inflor, pesadesa i fins i tot dolor a la zona del pit durant algunis dies, així com cansament i molèsties durant un parell de setmanes. No obstant això, a poc a poc, la pacient recuperarà la mobilitat als braços i tindrà prou energia per incorporar-se a la seva activitat habitual.

Terminis previstos

  • Cirurgia: 1-2 hores
  • Hospitalització: 1-2 dies
  • Activitat diària habitual: 2-3 setmanes
  • Esports i activitat enèrgica: 4-5 setmanes
  • Creació de l'arèola i el mugró: 2-4 mesos

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat