Presentació

La Medicina Interna com a especialitat ha evolucionat en els darrers anys cap a una visió de promoure la continuïtat assistencial, fonamental en malalts amb patologies múltiples, cròniques i d'edat avançada. La població cada vegada viu més anys i amb millor qualitat de vida, però això implica que tinguin la possibilitat de patir més malalties o que les que tinguin esdevinguin en cròniques. El metge de Medicina Interna és integrador, amb una visió global del malalt que li dona unes condicions idònies per a l'assistència dels pacients pluripatològics. La seva principal missió és avaluar aquests pacients més enllà de la malaltia que els fa ingressar a l'hospital per preveure complicacions de tota mena.

En el Servei de Medicina Interna (MI) de l'Hospital del Mar, l'any 2015 es va iniciar una redefinició del seu paper assistencial cap a l'atenció del malalt pluripatològic/fràgil crònic d'edat avançada, d'exigència científica i docent, amb la voluntat de continuar estant present a l’Hospital de Mar i alineat amb el seu pla estratègic.

El Servei de Medicina Interna té una visió de transversalitat de treball conjunt amb infermeria, treball social, rehabilitació, altres especialitats mèdiques i l'atenció primària.

Ha creat mecanismes d'atenció al malalt enfocats a donar servei a tota l'àrea integral de Salut Litoral (AIS Litoral) com una Unitat de Diagnòstic ràpid, una d’Hospitalització a domicili i una Unitat de Fractures per fragilitat. Així com dispositius a consultes externes per donar suport als/les metges/ses d'atenció primària com els dispensaris d'Immunodeficiències, Anèmies, Trombosis i Malalties Autoimmunes.

Des de l'any 2013 és un servei independent respecte al servei de Malalties Infeccioses, tot i que ambdós han mantingut una col·laboració estreta. En l'àmbit assistencial comparteixen la guàrdia i en el docent, constitueixen la Unitat docent de MI amb una experiència des de fa més de trenta anys amb una capacitat de dos residents nous per any amb un total de 10.

La docència és un altre dels pilars fonamentals del servei de Medicina Interna. El Servei oferta cada any dues places de residents de Medicina Interna i rep uns 40 residents de primer any d'especialitats mèdiques. S'inclouen les rotacions i l'aprenentatge dels coneixements i habilitats bàsiques per atendre el pacient pluripatològic. Addicionalment, els residents adquireixen formació com a docents i investigadors.

L'estructura actual del servei de Medicina Interna es basa en:

Estructura_Medicina_Interna

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat