Presentació

La Medicina Interna com a especialitat s'està redefinint en el seu paper dins dels Hospitals Universitaris. La població envelleix  i a la nostre zona de referència, Sant Martí i  Ciutat Vella, hi ha un 30,2% i  un 37,7%  respectivament de població de més de 75 anys que viu sola.

El Servei de Medicina Interna de l’Hospital del Mar centra la seva assistència en els malalts pluripatològics/fràgils crònics i en el suport a les especialitats quirúrgiques.

La nostre missió és la de tenir cura d'aquests malalts pluripatològics/fràgils crònics, millorar la seva salut i esperança de vida tenint present tots els aspectes mèdics, socials i familiars. Cada cop hi han més persones que acumulen malalties cròniques, episodis de reaguditzacions i que es van fent més grans, però encara mantenen moltes de les seves capacitats funcionals.  Fer una assistència mèdica de qualitat, seguir guies clíniques, protocols, nivells d'actuació i dirigir als malalts a les rutes assistencials adequades és molt important.

La docència és un altre dels pilars fonamentals del servei de Medicina Interna. El Servei oferta cada any dues places de residents de Medicina Interna i rep uns 40 residents de primer any d'especialitats mèdiques. S'inclouen les rotacions i l'aprenentatge dels coneixements i habilitats bàsiques per atendre al pacient pluripatològic. Addicionalment, els residents adquireixen formació com a docents i investigadors. És important destacar que la formació dels residents de Medicina Interna és conjunta amb el Servei de Malalties Infeccioses.

La recerca en el Servei de Medicina Interna està plenament integrada en l'àmbit del Programa de Recerca en Processos Inflamatoris i Cardiovasculars (RICAD) de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM). La línia de recerca del Servei es fa fonamentalment a la Unitat de Recerca en Fisiopatologia Òssia i Articular (URFOA). La URFOA és un grup consolidat dins de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) del Departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i, a més, forma part de la Red de Envejecimiento y Fragilidad (RETICEF) del Instituto Carlos III.

En resum, el Servei de Medicina Interna té cura dels malalts pluripatològics/fràgils i ho intenta fer amb clau de excel·lència, qualitat, aprenentatge e integració amb tots els serveis mèdics i quirúrgics del Parc de Salut Mar.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2023 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat