Presentació

L’Hospital del Mar és un hospital general modern, universitari, actiu, investigador, que atén patologies de complexitat mitjana i alta i que, per la seva llarga història i ampla tradició de servei a la ciutat, batega i creix al mateix temps que ella.

Per la seva localització a la vora del mar, arquitectònicament únic i inundat per la llum mediterrània, l'hospital sembla mimetitzar-se amb la seva població de referència dels districtes de Ciutat Vella i Sant Martí, una població que és excepcionalment heterogènia i multicultural, i treballa per adaptar-se als canvis que aquesta li exigeix. 

Professionalment complet, la seva pertinença al Parc de Salut MAR l’ha ensenyat a ser productiu, eficient i a treballar en equip a les diferents xarxes i dispositius sanitaris de la ciutat. Així, ha estat sempre abocat a l’assistència però tenint un vincle permanent amb la investigació, present en l'IMIM. Encara que de dimensions relativament reduïdes, l’Hospital del Mar té una de les produccions científiques més rellevants del país, amb el desenvolupament de projectes que apropen la ciència a l’aplicació diària en la salut de les persones a les qui atén.

Al  maig del 2017 es va inaugurar la primera fase del projecte global d'Ampliació i Remodelació de l'Hospital del Mar que consisteixen en 15.877 m² nous en un edifici, l'edifici B, de quatre plantes (dues en soterrani i dues en alçada). Aquesta és una primera passa que constitueix una notable millora, sobretot per l'agrupació dels serveis oncològics, l'actualització d'equipaments i la confortabilitat dels pacients i usuaris, especialment als serveis d'urgències i de ginecologia-obstetrícia. Tot i això, és només la primera de tres fases necessàries per aconseguir el desplegament de serveis, la integració funcional de serveis especialitzats i la capacitat necessària per atendre la nostra àrea de referència, les dues següents fases seran imprescindibles.

En aquestes dues futures fases, està previst construir dos edificis bessons de cinc plantes més, dos soterranis que s'uneixen amb el que ara estrenem de forma perpendicular i que han de substituir les unitats ubicades  als pavellons centenaris de l'hospital, que van ser reformats pels Jocs Olímpics, ara fa 25 anys. La consecució dels nous edificis suposa un salt exponencial en la superfície de l'Hospital, que passaria dels aproximadament 60.000 m² actuals a uns 103.500 m² al final de tot el procés.

L'Hospital del Mar compta amb 404 llits convencionals (dels quals 41 són crítics), 73 punts d'atenció d'Hospital de Dia, 51 punts d'atenció d'urgències, 69 consultoris, 21 gabinets diagnòstics, 12 quiròfans i 7 sales de parts. 

L'Hospital del Mar en dades

 • Un centre on treballen 2.089 professionals.
 • L'edat mitjana dels pacients és de 59 anys, però quasi el 40% dels pacients tenen més de 70 anys.
 • 391 llits d'hospitalització i 84 altes diàries.
 • Cada dia s'atenen 241 urgències, amb un total de 88.117 anuals.
 • 39 intervencions quirúrgiques majors programades al dia.
 • 73 sessions diàries de radioteràpia.
 • 151 persones es visiten diàriament a l'Hospital de dia i 1.185 a consultes externes, a més de 616 persones a l'Atenció Primària.
 • En formació, comptem amb 265 residents.
 • També hi estudien diàriament gairebé 2.000 estudiants, incloent els estudiants pre i post grau, els estudis de formació professional sanitària i els alumnes del Campus Universitari Mar, on hi ha estudis de Medicina, Infermeria, Biologia Humana, Bioinformàtica, Enginyeria Biomèdica i Fisioteràpia.

Campanyes internes

 • Pla d'igualtat del PSMar
 • Hospitals sense fum
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat