Unitat del Sòl Pelvià (USP)

La patologia del sòl pelvià engloba un ampli ventall de patologies molt prevalents en la població adulta i que comprenen patologies de l'àmbit urològic, ginecològic i digestiu, patologies que es defineixen genèricament com a "disfunció del sòl pelvià".

Generalment, i per ordenar millor les patologies, aquestes es divideixen en patologies del compartiment anterior i mig i patologies del compartiment posterior. Les primeres inclouen entitats urològiques i ginecològiques, sent les més prevalents la incontinència urinària, el prolapse genital, i la bufeta hiperactiva. Les patologies del compartiment posterior més prevalents inclouen patologies digestives com la incontinència fecal, el restrenyiment crónicofuncional, el prolapse rectal i el dolor recte-anal crònic funcional. Tots els quadres clínics remarcats anteriorment són considerats benignes però tenen efectes devastadors sobre la població que les pateix, perquè poden acabar sent inhabilitants, afectar la confiança en si mateix, alterar la percepció de la imatge corporal i, finalment, poden portar a l'aïllament social.

Des de fa uns anys es coneix que en la majoria de casos en els quals hi ha una afectació del sòl pelvià, la patologia és global i es veuen afectats tots els compartiments pelvians descrits. Un exemple ben conegut és que el 30% de pacients amb incontinència urinària, poden tenir associada una incontinència fecal.

Per tant, l'avaluació clínica i el tractament hauria de ser en tots els casos multidisciplinari, mitjançant la creació d'unitats funcionals on participin diferents especialistes. Aquest és el concepte de la Unitat de Sòl Pelvià de l'Hospital del Mar.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2023 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat