Notícies

18 de abril de 2023 - Informació general

L’Hospital del Mar i la Fundación Ricardo Fisas Natura Bisssé posen en marxa tallers d’autocura de la pell per a pacients oncològics

L’Hospital del Mar i la Fundación Ricardo Fisas Natura Bisssé posen en marxa tallers d’autocura de la pell per a pacients oncològics

La iniciativa, que forma part del programa 'Un Respir al Càncer', impulsat per la Fundació Amics de l'Hospital del Mar i el Servei d'Atenció al Ciutadà, compta amb el suport del Servei d'Oncologia del centre. Consisteix en un taller grupal i tractaments d'estètica oncològica hidratants i recuperadors.

L'Hospital del Mar ha posat en marxa amb la Fundación Ricardo Fisas Natura Bissé un nou taller de pautes d'autocura de la pell i tractaments individuals i gratuïts d'estètica oncològica per a pacients en tractament per càncer. El primer dels tallers es va portar a terme el passat 17 d'abril.

Tallers_Natura_Bissé

Aquesta iniciativa consisteix en una doble aproximació als i les pacients. En primer lloc, es porta a terme un taller en grup on s'ofereixen pautes perquè puguin tenir cura de la seva pell. Després, es fan tractaments d'estètica hidratants i recuperadors per part de personal expert de la fundació. D'aquesta manera es volen tractar els efectes secundaris a la pell derivats dels tractaments contra el càncer (xerosi, eritemes, toxicitats unguials, erupcions acneïformes i eritrosi).

En aquest sentit, Anna Maria Sobrado, cap d'Unitat d'Infermeria d'Oncologia, Hematologia i Radioteràpia, explica que des de la consulta d'infermeria s'avalua el grau d'intensitat d'afectació de la pell i mucoses amb la CTCAE (Common Terminology Criteria for Advers Events), desenvolupada pel National Cancer Institute. Habitualment, "en una escala que va del 0 al 4, els graus més habituals són 1 i 2, però, malgrat que són afectacions lleus i moderades, estan molt presents en la majoria de pacients i tenen un impacte en la limitació de les activitats instrumentals de la vida diària", assegura.

Amb aquest taller, la Fundación Ricardo Fisas Natura Bissé actua en la prevenció i tractament precoç dels possibles efectes secundaris a la pell dels tractaments oncològics i ofereix una cura estètica que contribueix al benestar dels pacients. Segons un estudi del Memorial Sloan Kettering de Nova York, als Estats Units, el massatge oncològic millora en un 48% el dolor, en un 59% l'ansietat, en un 42% la fatiga i en un 49% la depressió en aquestes persones.

La iniciativa forma part del programa d'humanització de l'atenció al pacient 'Un Respir Al Càncer', impulsat per la Fundació Amics de l'Hospital del Mar i el Servei d'Atenció al Ciutadà. Aquest programa ja inclou tallers de ioga terapèutic, xerrades i altres accions per donar suport als i les pacients oncològics i les seves famílies.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat