Notícies

6 de maig de 2022 - Informació general

L’infermer Álvaro Clemente guanya un dels premis Tenim Talent de la Societat Catalano-Balear d’Infermeria

L’infermer Álvaro Clemente guanya un dels premis Tenim Talent de la Societat Catalano-Balear d’Infermeria

Ha rebut el guardó a la categoria d'Innovació i Emprenedoria, que reconeix la seva contribució en aquest món i la posada en marxa de projectes innovadors.

L'Álvaro Clemente, cap d'Infermeres de Pràctica Avançada del Parc de Salut Mar, ha rebut el premi Tenim Talent com a Jove Talent en Innovació i Emprenedoria de la Societat Catalano-Balear d'Infermeria. Aquests guardons, que arriben a la seva cinquena edició, reconeixen el talent de les joves infermeres i infermers, menors de 35 anys, amb la intenció de donar-los visibilitat i descobrir aquells professionals que tindran impacte en el futur de la professió. Els premis es divideixen en deu categories i es van lliurar el passat 5 de maig a l'Auditori de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya.

Premis_Tenim_Talent

L’Álvaro Clemente a l’acte de lliurament dels premis

En el cas d'Álvaro Clemente, el guardó reconeix la seva contribució en el món de l'emprenedoria. El premi a la Innovació i Emprenedoria destaca professionals que han iniciat projectes innovadors dins de qualsevol àrea, que marquen la diferència i aporten valor afegit a la professió. En aquest sentit, la candidatura de l'actual cap d'Infermeres de Pràctica Avançada tenia el lema 'Compartir és créixer dues vegades'.

Premis_Tenim_Talent

Guanyadors dels anys 2021 i 2022

No és la primera vegada que els premis Tenim Talent reconeixen a professionals del Parc de Salut Mar. David Iglesias va rebre un dels guardons l'any 2018 i Elisabet Lafuente el 2019. L'any passat va ser el torn de Guillermo Pedreira i Ana Codina, a les categories d'Atenció Hospitalària i Docència.

Premis_Tenim_Talent

Representació del Parc de Salut Mar

 

L'Álvaro Clemente

Es va diplomar en infermeria l'any 2011. Va cursar un màster amb doble especialitat, en cures especialitzades en urgències, emergències i catàstrofes i en quiròfan, anestèsia i reanimació, i un postgrau com a professional sanitari en missions HEMS. Va continuar la seva carrera professional al Regne Unit, cursant de manera semipresencial un màster en infermeria radiològica a la Universitat de Barcelona, i va desenvolupar rols de pràctica avançada en el camp del pacient crític, que li van permetre compaginar aspectes clau de la professió infermera, com són l'assistència, la gestió, la docència i la recerca, posant en marxa iniciatives en el camp de l'emprenedoria i la innovació.

L'any 2018 torna a Espanya, treballant com a infermer de crítics, tasca que va compaginar amb la docència universitària i els estudis de doctorat sobre els processos d'atenció al pacient en risc de deteriorament clínic. És nomenat coordinador europeu del primer grup de treball per a simulació en infermeria de la Societat Europea per a la Simulació (SESAM). L'any 2022 obté el rol de Cap d'Infermeres de Pràctica Avançada al PSMAR, amb la intenció de crear un model propi dins la institució, per promoure el desenvolupament de la infermeria cap a nous horitzons.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat