Notícies

Notícies corresponents a la categoria "Notes de Premsa"

 • 28 de gener de 2021 - Notes de Premsa

  1 de cada 4 accidentats en patinet elèctric necessita cirurgia

  A més, només 1 de cada cinc conductors d'aquest tipus de vehicle portava casc en el moment de l'accident, segons dades d'un estudi realitzat pel Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital del Mar. El 95% dels lesionats eren els conductors. En un 85% dels casos es va produir una caiguda, en l'11% un xoc amb un altre vehicle i en el 4% es va registrar un atropellament. Els autors de l'estudi consideren que les dades revelen la necessitat de la regulació de l'ús dels patinets elèctrics i el seu compliment.

  més informació

 • 21 de gener de 2021 - Notes de Premsa

  Validen un mètode que permet preveure si un pacient tindrà dolor crònic postquirúrgic

  Investigadors de l'Hospital del Mar han liderat un estudi en el qual han participat 17 centres de l'Estat i que ha permès validar un model que permet predir si un pacient patirà dolor crònic després de sotmetre's a una intervenció quirúrgica. El model analitza sis factors abans de la cirurgia. El tipus de procediment quirúrgic, la seva edat, el seu estat físic, la seva salut mental, dolor preoperatori a l'àrea de la intervenció i dolor preoperatori a altres zones del cos. En 7 de cada 10 casos, la seva predicció es complia. L'estudi, que publica la revista Pain, ha seguit més  de 1.000 pacients sotmesos a intervencions per hèrnia inguinal, histerectomia vaginal o abdominal, i toracotomia.

  més informació

 • 12 de gener de 2021 - Notes de Premsa

  Gairebé la meitat dels professionals sanitaris de l’Estat ha presentat un risc alt de trastorn mental durant la primera onada de la COVID-19

  Ho destaca un estudi liderat per investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques i metges de l'Hospital del Mar i del CIBER, que ha utilitzat dades de més de 9.000 treballadors sanitaris de 18 centres sanitaris de l'Estat. El treball es deriva del projecte MINDCOVID. Gairebé la meitat dels enquestats a l'estudi presenta cribratge positiu d'un trastorn mental i un 14,5% pateix un trastorn mental discapacitant, és a dir, amb repercussions negatives clares en la seva vida professional i social. A més, un segon estudi dels mateixos autors, també vinculat al MINDCOVID, un 3,5% dels professionals sanitaris presenta ideació suïcida activa en els últims 30 dies. Els símptomes principals són depressió, ansietat, atacs de pànic, trastorn d'estrès posttraumàtic i abús de substàncies. Els treballs els publiquen la Revista de Psiquiatría y Salud Mental i Depression & Anxiety.

  més informació

Compromís social

 • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2023 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat