Docència i formació

Com a institució Universitària, el Hospital del Mar és un centre de referència docent en la formació pràctica per als estudiants d’infermeria (grau, postgrau, màster i especialitats), estudiants de Tècnics en Cures auxiliars d’infermeria i també per als estudiants de grau en medicina de la Universitat Pompeu Fabra. 

A més, acull a professionals d’altres centres nacionals i estrangers, establint convenis de col·laboració amb Universitats internacionals per a la formació postgraduada.
  
L’Hospital del Mar oferta el Programa de Llevadores Internes Residents i Infermers Interns Residents en Psiquiatria. 

L'objectiu de la Direcció Infermera és oferir unes pràctiques centrades en l'alumne, basades en la pràctica reflexiva i sentit crític per a l'adquisició de competències professionals.

Projecte de capacitació per a infermeria (ILU)

Estableix les necessitats formatives a partir de les competències específiques de cada professional relacionat amb el seu lloc de treball dins la Institució. Això fa necessari definir la cartera de serveis de cada Unitat per poder identificar tots els coneixements i habilitats que cada professional ha de tenir en el seu àmbit competencial i poder-los avaluar.

Aquesta metodologia ens permet:

  • avaluar el coneixement en cada àrea específica, mitjançant una autoavaluació,
  • obtenir un mapa de coneixement de cada unitat,
  • detectar les necessitats formatives per establir un pla de formació adequat a aquestes,
  • formar en les mancances detectades i
  • avaluar l’adquisició de competències posteriors a la formació.

El coneixement individual dels professionals ha de ser un recurs i valor afegit per a l’Organització.

Programa 1x1 d'intercanvi de professionals

Aquest programa està impulsat per les Direccions d'Infermeria dels cinc hospitals de la ciutat: els centres de l’Hospital del Mar, l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l'Hospital Universitari Vall d’Hebron, l'Hospital Clínic de Barcelona i l'Hospital Sant Joan de Déu.

Vol donar a conèixer la manera de treballar en un altre hospital i és una oportunitat per a aquells professionals que desitgin formar-se mitjançant la realització del seu treball diari en una organització diferent de la seva. L’objectiu principal és compartir, millorar i actualitzar els coneixements, habilitats i actituds dels professionals infermers davant l’evolució científica, tecnològica i les demandes i necessitats de salut dels ciutadans.

El Departament de Salut ha destacat el Programa 1x1 com iniciativa capdavantera en l'àrea "Incorporació sistemàtica del coneixement professional i clínic" i ha elaborat un vídeo per a difondre'l a través del seu Canal de Salut que podeu veure a continuació: https://www.youtube.com/watch?v=jkT_haa1PXg&list=PL97D8CA0CDF9D7513&index=2  

 

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat