Informació per a l'ingrés a la Unitat de Trastorns Cognitius

Interlocutor amb l'equip terapèutic 

Com a cuidador principal s’entén, en l’àmbit sociosanitari, tota aquella persona (familiar o no del pacient) més propera al malalt i que dedica més temps a tenir-ne cura i que serà, per tant, la interlocutora i col·laboradora principal de l’equip terapèutic.

Roba

Cal estimular el malalt perquè sigui el més autònom possible durant l’estada hospitalària. Per tant, cal que dugui roba còmoda i de manipulació senzilla, per tal que el pacient pugui posar-se-la i treure-se-la amb l’ajuda mínima. Amb això es pretén que mantingui el màxim d’autonomia possible en les tasques quotidianes i alhora evitar perills innecessaris.

Per tant, no han de ser peces independents, ni corbates, ni volants, ni cremalleres, ni botons petits ni elàstics.

El que més s'adequa és el "velcro", gomes amples i ben cosides, les vambes còmodes i segures, roba transpirable i adient a l'època de l'any.

La roba ha d'estar marcada amb el nom i cognoms del pacient i el nom de la Unitat, perquè sigui fàcilment identificable en cas de pèrdua. Cal portar:

 • 3 mudes de roba de carrer
 • 2 parells de vambes còmodes i tancades
 • 6 mudes de roba interior
 • 1 batí o barnús
 • 4 pijames o camises de dormir
 • 1 necesser d’higiene personal
 • 1 capsa de pròtesi dental (si s’escau)

La família es fa càrrec de rentar i controlar periòdicament les peces de vestir desades en l'armari del pacient.

Material ortopèdic

Si el/la pacient utilitza ulleres, audiòfon, bastó, caminador, cadira de rodes..., els familiars o cuidador principal haurà de portar-lo a l’ingrés del pacient.

Objectes personals

És aconsellable proporcionar al centre alguna fotografia d’un familiar que el pacient reconegui fàcilment. D’aquesta manera podrà orientar-se millor i podrà identificar més ràpidament la seva habitació.

També és molt recomanable que el/la pacient tingui objectes personals a la seva habitació, que el/la mantinguin més proper al seu entorn social habitual.

Visites

L’horari de visites és lliure, excepte les hores compreses entre les 20 h i les 10 del matí.

Al matí és possible que es produexi una demora en l’hora d’obertura e la porta d'accés a la Unitat ja que les activitats assistencials poden allargar-se.

Ateses les característiques particulars dels pacients, s’aconsella que les visites siguin d’un màxim de dues persones a la vegada. En determinades circumstàncies, en dates assenyalades que impliquin un nombre més gran d’acompanyants o si els visitants són menors de 12 anys és aconsellable, sempre que les condicions climatològiques ho permetin, utilitzar les zones ajardinades properes a la Unitat. En el cas d’una ampliació de l’horari de visita, caldrà consensuar-ho amb el personal d’infermeria. Cal no oblidar en cap moment que els pacients requereixen un ambient tranquil i silenciós.

Amb la finalitat de mantenir el malalt el més proper possible al seu entorn sociofamiliar, cal que les visites siguin actives i que el pacient participi en la conversa de temes familiars, així com mantenir el contacte físic i participar del pla de cures pactat amb el personal d’infermeria de referència.

Informació

Periòdicament, i segons les necessitats de cada pacient, els diferents professionals de la Unitat es posaran en contacte en persona o per telèfon amb la família o cuidador principal. Malgrat tot, si la família necessita més informació, cal concertar una entrevista amb el professional corresponent a través del personal d’infermeria de referència.

Aliments i begudes

El centre garanteix la correcta alimentació dels pacients hospitalitzats, mitjançant l'assignació de dieta individualitzada i la supervisió d'un servei de dietètica i nutrició. Per aquest motiu i per raons d'higiene, no es permet l'entrada d'aliments o begudes a les plantes d'hospitalització.

Les hores dels àpats són:

 • Esmorzar a les 9h.
 • Dinar a les 13h.
 • Berenar a les 17h.
 • Sopar a les 20h.

Únicament està permès el consum durant el període de visites. Malgrat tot, si porteu algun aliment al pacient, consulteu abans amb el personal d'infermeria de la Unitat, per tal d'evitar possibles interferències amb dietes, tractaments, proves... que s'hagin establert per al pacient.

L'hora de l'alta hospitalària

Recordi que ha de recollir un informe mèdic d'alta hospitalària que pot ser-li útil més endavant. Tingui en compte les recomanacions del nostre personal i faci totes les preguntes que consideri necessàries.

Treball Social

Els treballadors socials atendran els problemes derivats de la seva estada hospitalària o de la mateixa malaltia. Si necessita els seus serveis, pot demanar-los al seu metge responsable.

Servei Religiós

Un equip de persones està disponible per donar el seu suport als malalts i familiars que ho desitgin i també poden facilitar la relació amb responsables d’altres religions. Pot demanar aquest servei a la infermeria de la seva unitat.

L’esglèsia està situada a al costat de la Masia Torribera. Està oberta els dilluns i dimecres laborables de 16 a 17h. La Missa es celebra tots els diumenges i festius a les 10:30 hores.

Normes

 • No cal que els pacients ingressats disposin de cap quantitat de diners per les seves necessitats del dia a dia. El centre no es fa responsable de les possibles pèrdues de joies, diners ni de la seva custòdia.
 • No està permès tenir aliments a les habitacions dels malalts. Si voleu entrar comestibles al centre cal consultar-ho amb infermeria, per tal d’evitar possibles interferències amb dietes, tractaments, proves... que s’hagin establert pels pacients.
 • Està prohibit fumar en tota la unitat.
 • Està prohibit donar qualsevol tipus d’aportació econòmica al personal de la unitat.
 • En aquest apartat s’ha informat de les normes generals i de les necessitats que poden tenir els pacients. Si teniu qualsevol dubte pregunteu al personal d’infermeria.
 • Recordeu el nom de la Unitat en la qual es troba el pacient i localitzeu-lo en el plànol.

Telèfons de les Unitats

Llevant 1 934 628 905
Llevant 2 934 628 908

Campanyes internes

 • Pla d'igualtat del PSMar
 • Hospitals sense fum
 • Hospitals sostenibles
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2023 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat