Informació per a l'ingrés a la Unitat d'Aguts de Salut Mental

Informació

S'ha de telefonar després de les 12 hores del dia següent laborable a l'ingrés. En aquesta trucada se l'informarà del nom i cognoms dels professionals de l'equip de referència i de la data i hora de la primera entrevista. Per posteriors informacions s'haurà de telefonar a l'extensió corresponent del professional amb qui es desitgi parlar.

Cal evitar portar diners, joies o objectes de valor en el moment de l'ingrés. No obstant això, i en cas d'haver-los de dipositar, s'haurà de fer a la caixa forta de la Unitat d'Admissions, i només el mateix pacient els podrà retirar en el moment de l'alta.

En cap cas la institució es responsabilitza per robatori o pèrdua.

Documentació necessària en el primer ingrés

 • Document nacional d'identitat
 • Targeta sanitària individualitzada
 • Si la població de residència del pacient no coincideix amb la del DNI, és necessari el Certificat de residència de l'Ajuntament
 • Aquesta documentació s'ha de lliurar a admissions

Visites

Parents i amics són benvinguts. Nosaltres sabem que la seva presència reconforta i ajuda al pacient. Tot i així, per indicació de l'equip terapèutic poden no autoritzar-se visites. L'horari de visites és de:

 • De dilluns a divendres de 15 a 21 hores.
 • Caps de setmana i festius: de 10 a 13 i de 15 a 21 hores
 • Amb una interrupció a les 19:45 fins les 20:30 hores, hora de sopar dels pacients

Tenint en compte les característiques dels pacients ingressats en la Unitat, el nombre de visites permès és de 2 persones a la vegada.

Quan el pacient tingui restringides les sortides fora de la Unitat, però pugui rebre visites, està permesa la rotació de visites dintre de la sala.

Sempre que el pacient no tingui restringides les sortides, i les condicions climatològiques ho permetin, és aconsellable utilitzar les zones ajardinades properes a la Unitat. Això permetrà no limitar el nombre de visites.

Els nens més petits de 12 anys no poden entrar en les plantes d'hospitalització, excepte autorització expressa de l'equip terapèutic.

L'autorització de visites dels usuaris ingressats en alguna ocasió en aquest Centre, es valorarà pel seu equip terapèutic.

Trucades telefòniques

El pacient podrà fer i rebre trucades de 10 a 12 hores i de 16 a 19 hores, excepte contraindicació de l'equip terapèutic. Només es podrà realitzar una trucada per malalt i torn.

Aliments i begudes

El Centre garanteix la correcta alimentació dels usuaris hospitalitzats, mitjançant l'assignació de dieta individualitzada i la supervisió d'un servei de nutrició. Per aquest motiu i per raons d'higiene, no es permet l'entrada d'aliments i begudes a les plantes d'hospitalització.

Les hores dels àpats són:

 • Esmorzar a les 9h.
 • Dinar a les 13h.
 • Berenar a les 17h.
 • Sopar a les 20h.

Únicament està permès el consum durant el període de visites.

Malgrat tot, si porteu algun aliment al pacient, consulteu abans amb la personal d'infermeria de la Unitat, per tal d'evitar possibles interferències amb dietes, tractaments, proves... que s'hagin establert per al pacient.

Roba i higiene personal

En el moment de l'ingrés, l'usuari o als seus familiars han de dur:

 • 3 mudes de pijama o camises de dormir.
 • 3 mudes de roba interior.
 • 2 mudes de batí o barnús sense cinturó.
 • 2 parells de sabatilles sense cordons.
 • Necesser amb els estris d'higiene personal (xampú, pinta, sabó d'afaitar, maquineta d'afaitar elèctrica, raspall i pasta de dents).

S'han d'evitar els maquillatges, esmalts d'ungles, excloent-se objectes perillosos (fulles i navalles d'afaitar, tisores, objectes de vidre, pinces de depilar, tallaungles, etc.) que seran retirats pel personal d'infermeria.

La roba i el necesser han d'estar marcats amb el nom i cognom del pacient i el nom de la Unitat, perquè sigui fàcilment identificable en cas de pèrdua.

La roba bruta es tornarà a la família per a la seva reposició.

En el moment de l'ingrés, la roba de carrer s'entregarà a la família, la qual serà avisada per a la seva reposició en el moment de l'alta o en permisos.

L'hora de l'alta hospitalària

Recordi que ha de recollir un informe mèdic d'alta hospitalària que pot ser-li útil més endavant. Tingui en compte les recomanacions del nostre personal i faci totes les preguntes que consideri necessàries.

Treball Social

Els treballadors socials atendran els problemes derivats de la seva estada hospitalària o de la mateixa malaltia. Si necessita els seus serveis, pot demanar-los al seu metge responsable.

Servei Religiós

Un equip de persones està disponible per donar el seu suport als malalts i familiars que ho desitgin i també poden facilitar la relació amb responsables d’altres religions. Pot demanar aquest servei a la infermeria de la seva unitat.

L’esglèsia està situada al costat de la Masia Torribera. Està oberta els dilluns i dimecres laborables de 16 a 17h. La Missa es celebra tots els diumenges i festius a les 10:30 hores.

Normes

 • No està permès consumir alcohol, tòxics, drogues, pastilles, ni cap tipus de medicació no prescrita pel metge.
 • No està permès fumar. Únicament podran fer-ho els malalts en la zona habilitada.
 • No estan permesos els telèfons mòbils.
 • Per motius d'higiene no s'admeten animals.

En aquest apartat s'ha informat de les normes generals i de les necessitats que poden tenir els pacients. Si teniu qualsevol dubte pregunteu al personal d'infermeria.

Altres informacions

Les dades personals facilitades per l'usuari i les derivades de l'assistència prestada, formaran part dels fitxers del Centre Dr. Emili Mira amb la finalitat de crear i mantenir la seva història clínica. Aquestes dades, només seran cedides quan sigui necessari per a la salvaguarda de la seva salut o pel compliment d'una obligació legal. En qualsevol cas, en compliment de l'establert a la Llei Orgànica 15/99 de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'usuari dels nostres serveis assistencials pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant petició escrita dirigida a la direcció del Centre.

Diferents professionals: d'infermeria, treball social, fisioteràpia, teràpia ocupacional, psicologia i medicina formen l'equip multidisciplinar de les unitats i realitzen el treball interdisciplinar, aportant cadascú els seus coneixements i experiència, per aconseguir d'aquesta manera la millora de la qualitat de vida del pacient i de la seva família.

Telèfons de les Unitats

H4 934 628 901
H5 934 628 936
H6 934 628 902

Campanyes internes

 • Pla d'igualtat del PSMar
 • Hospitals sense fum
 • Hospitals sostenibles
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2023 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat