Programa de Tractament del Tabaquisme

TREBALLADORS

L’actual unitat de deshabituació que ve funcionant des de l’any 2003, ha atès uns 100 treballadors amb un total de 534 visites (fins a 30 de juny de 2005), segons l’enquesta realitzada a l’hospital del Mar la prevalença de consum de tabac és del 34,4%, el percentatge de fumadors que deixarien de fumar si tinguessin un programa de cessació disponible, segons l'esmentada enquesta, seria d’un 51,1%, així les persones que potencialment demanarien ser tractades se situaria a l’entorn de 408.

Al mateix temps aquesta Unitat desenvolupa funcions docents, roten residents d’Atenció Primària a més dels de Pneumologia i també els estudiants de pre-grau de la UPF. També ha estat reconeguda com a centre d’especialització en tabaquisme per la SEPAR i tanmateix està molt present en l’àmbit de la recerca.

El passat mes de juliol es va presentar al CatSalut el projecte de DESHABITUACIÓ TABÀQUICA ADREÇAT A TREBALLADORS, que ser aprovat i en conseqüència aquesta Unitat a més de donar l’assistència mèdica també pot oferir gratuïtament el tractament farmacològic.

MALALTS

Diferents professionals del servei de Pneumologia han realitzat un estudi mitjançant una enquesta realitzada a malalts hospitalitzats, les respostes determinen que una prevalença global a l’hospital del Mar d’un 16,4% i que d’aquests un 80% ha fumat durant els seus dies d’hospitalització, malgrat la prohibició actual, i que la meitat acceptaria un “tractament nosocomial del tabaquisme”.

Per tal d’afrontar la nova llei sembla indispensable que als malalts ingressats s’els hi pugui oferir tractament substitutori durant els dies d’ingrés a l’hospital. Aquesta circumstància s’ha tingut present en les previsions de futur de la Unitat que, per tal de poder donar la resposta adient, haurà de reforçar els recursos dels que disposa.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat