Recomanacions postoperatòries de la cirurgia oral

 1. Mossegui una gasa després de l'operació durant 1 hora.
 2. Poseu unes bosses de gel o tovalloles fredes a la cara durant les primeres 6 a 12 hores. Vigileu no refredar massa la pell de la galta.
 3. No esbandir la boca durant les primeres 24 hores. No escopir. Amb les rentades pot desallotjar el coàgul i interrompre el procés normal de curació. No toqueu amb la llengua la zona intervinguda o tregui el coàgul sanguini en formació.
 4. És preferible mantenir una postura en què el cap estigui més alt que el cos. Per exemple, assegut o en un llit amb coixins o amb el capçal alt. Dormir així 3 o 4 nits.
 5. A l'endemà de la intervenció pot esbandir la boca amb aigua i sal o amb aigua barrejada amb algun col·lutori tipus Oraldine-Perio o Perio-Aid (clorhexidina al 0,12%). Procureu que la higiene de la seva boca sigui correcta, utilitzeu raspall de dents a la zona en la mesura que li sigui possible. Ho ha de fer després de cada àpat. Hi ha raspalls de dents ultra suaus i post cirurgia, utilitzeu-ne aquests.
 6. Seguiu les seves inclinacions naturals pel que fa a la dieta, però per la seva pròpia comoditat, són preferibles els aliments tous i a temperatura ambient.
 7. Durant les primeres hores notarà que surt una mica de sang per la ferida, si apareix un sagnat anormal, dobleu una gasa, col·loqui-la sobre la zona i apreti durant 1 hora (pot repetir-ho).
 8. Durant el postoperatori (fins al setè o desè dia), presentarà inflamació i hematoma, dolor, dificultat a l'obrir la boca i possiblement unes dècimes de febre (normal fins a 38ºC). És normal que els "punts tirin".
 9. El tabac pot complicar / retardar la curació de les ferides. Eviti fumar,
 10. Si el seu cirurgià no li diu el contrari, feu exercicis d'obertura oral després 48-72 hores de la cirurgia.
 11. En cas de dubte, acudeixi a un servei d'urgències.

Compromís social

 • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat