Preguntes freqüents sobre masses cervicofacials

Què hem de fer davant el diagnòstic d'una massa cervicofacial?

L'actitud davant una massa cervicofacial ha de començar com en qualsevol altra patologia amb una anamnesi i una exploració física que inclourà un examen el més complet possible.

Les masses cervicals sempre es deuen a etiologia tumoral/neoplàsica?

No. Les masses cervicofacials més freqüent són les adenopaties (inflamació gangli cervical) i majoritàriament es resolen de forma autolimitada.

El seu cirurgià maxil·lofacial serà el professional encarregat d'establir una sospita diagnòstica de l'etiologia així com podrà emetre una orientació diagnòstica entre benignitat o malignitat.

Què passa si la massa cervical respon a una etiologia inflamatòria/infecciosa?

Instaurarem un tractament antibiòtic i / o antiinflamatori. Si no es produeix la resolució del quadre amb aquest tractament en unes dues setmanes, actuarem com si la sospita fora d'etiologia infecciosa subaguda o crònica o plantejar neoplàsica.

Què passa si la massa cervical és d'origen tumoral?

Davant la sospita d'etiologia tumoral benigna, s'haurà de procedir a sol·licitar una prova d'imatge específica, valorar punció aspiració amb agulla fina i realitzar el tractament oportú que majoritàriament serà el tractament quirúrgic, no sent necessàries altres opcions de tractament.

Davant la sospita d'etiologia tumoral maligna, si detectem un tumor primari en l'exploració, prendrem biòpsia de la mateixa i si es confirma es farà el corresponent tractament del tumor primari i de coll, ja sigui amb cirurgia, radioteràpia i/o quimioteràpia.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat