Cirurgia del tercer molar, cordal o queixal del seny

El queixal del seny, també anomenat cordal, és el tercer molar i neix aproximadament entre els 16 i els 20 anys tot i que pot aparèixer abans o no aparèixer mai.

Al llarg de l'evolució, l'os de la mandíbula i el maxil·lar superior s'han anat reduint, provocant gradualment la reducció en el nombre de dents. A causa d'això, en molts casos no hi ha espai suficient per al desenvolupament adequat d'aquesta peça dental..

El naixement i creixement del queixal del seny en un espai inferior al què requereix provoca diferents símptomes o patologies associades com:

  • dolor agut o inflamació a causa de el creixement en un espai inferior del necessari;
  • infeccions o càries a causa d'una higiene deficient
  • deformacions o desplaçaments de la corona dental i malposició de les peces dentals.
  • en ocasions, la malposició del queixal del seny s'associa a la formació d'un quist d'erupció o quist fol·licular.

Cirurgia del queixal del seny

En la majoria de casos, la solució d'aquestos problemes és l'extracció de la peça i el quist associat. Aquest procediment no està lliure de complicacions i la persona més qualificada per fer-ho és el cirurgià maxil·lofacial, perquè és el professional capaç de resoldre in situ els problemes que puguin ocórrer. L'extracció pot realitzar-se a edats primerenques per evitar els símptomes quan es certifica que podran donar problemes.

L'extracció del queixal del seny és una intervenció mitjançant la qual el cirurgià maxil·lofacial extirpa el tercer molar de la mandíbula i / o maxil·lar superior. Aquesta cirurgia es realitza per pal·liar o evitar que l'erupció d'aquest molar pugui provocar infeccions, dolor agut, aparició de quist o el desplaçament i conseqüent malformació de la corona dental. Això succeeix quan el queixal creix tot i no disposar de l'espai necessari per fer-ho.

Com es fa la intervenció?

És una intervenció que dura entre 10 minuts i mitja hora i la realitza un cirurgià oral i maxil·lofacial. La intervenció és indolora i generalment és suficient amb fer servir anestèsia local. La intervenció també pot realitzar-se amb anestèsia local i sedació endovenosa. Si el queixal encara no ha aparegut a la boca, el cirurgià realitza una petita incisió en la geniva i l'extreu. Segons el grau de formació de les arrels, el cirurgià determinarà la necessitat d'haver de retallar l'os circumdant. Posteriorment, es tanquen els punts que s'han de mantenir una setmana.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat