Agenda

 • 5 i de 6 de juny de 2020 - Jornades i Cursos

  Curs de distòcia d'espatlles en equips de matrona + obstetra

  El 5 i 6 de juny es farà aquest curs que organitza l’equip d’infermeria del servei de Ginecologia i Obstetríca de l’Hospital del Mar. El curs té una durada de 9 hores: 3 presencials i 6 online. La data límit d’inscripció és el 8 de maig.

  més informació

 • 20 de març de 2020 - Jornades i Cursos

  XXIII Jornada sobre el càncer de mama 2020

  Actualització i millora de la qualitat en el Programa de Cribratge de Mama de Catalunya

  El 20 de març celebrem a la Sala Josep Marull de l’Hospital del Mar la XXIII Jornada sobre el Càncer de Mama organitzada pel Programa de detecció precoç de càncer de mama del PSMAR. Aquesta edició es proposa ser novament un marc de trobada per a propiciar el debat i consens entre els radiòlegs i els tècnics de radiologia que treballen en el programa de cribratge de càncer de mama a Catalunya, aportant valor i capacitat per acreditar aquests professionals. La Jornada esdevé necessària davant els reptes que planteja per al Programa de cribratge de càncer de mama de Catalunya i en particular per als radiòlegs i tècnics que en formen part, el procés d'organització de la seva formació i acreditació que impulsa el Pla Director d'Oncologia, dins del marc de l'estratègia de millora de la qualitat del Programa aprovada pel Servei Català de la Salut. Per això, en l'organització d'aquesta edició comptem novament amb la col·laboració del Pla Director d'Oncologia del Departament de Salut i de l'Associació Catalana de Radiòlegs. 

  més informació

 • Del 16 al 20 de març de 2020 - Jornades i Cursos

  49è Curs intensiu de Teràpia Antimicrobiana "Dr. Drobnic"

  Director Dr. Juan Pablo Horcajada

  Aquest curs aborda la terapèutica antimicrobiana des dels punts de vista de: farmacòlegs, microbiòlegs, clínics i farmacèutics i està dirigit a metges i farmacèutics intra i extrahospitalaris i d'Atenció Primària.

  més informació

 • 14 de febrer de 2020 - Jornades i Cursos

  II Jornada d’innovació en accessos vasculars

  Avenços en la gestió dels accessos vasculars

  El 14 de febrer es farà la II Jornada d’innovació en accessos vasculars a la Sala Josep Marull de l’Hospital del Mar. En aquesta ocasió, hem volgut centrar-nos en la importància que té la pràctica basada en l'evidència en l'aplicació d'una atenció clínica eficient, eficaç i efectiva de les cures infermeres.

  més informació

 • 4 de febrer de 2020 - Jornades i Cursos

  Jornada de maneig d'efectes adversos de la immunoteràpia en el tractament del càncer

  L’Hospital del Mar organitza aquesta jornada el proper 4 de febrer, a la sala Marie Curie del PRBB, a les 16:30 h, i està coordinada per la Dra. Edurne Arriola del servei d’Oncologia. Es tractaran els efectos adversos hepàtics, pulmonars, renals i cardíacs de la immunoteràpia, a més del maneig de fàrmacs immunosupresors.

  més informació

 • Del 3 al 6 de febrer de 2020 - Jornades i Cursos

  XXXII Curs de Reanimació Cardiopulmonar. Suport vital Avançat

  Organitza el Servei d'Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor del PSMAR

  Curs no presencial (online): inici 7 de gener 2020. Curs presencial: 3 al 6 de febrer 2020. Amb tallers de simulació i escenaris optatius de simulació amb ecocardiografia i via aèria avançada. Curs acreditat pel Consell Català de Ressuscitació i avalat per la Societat Catalana d'Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor. Actualització Guies Reanimació Cardiopulmonar 2015 ERC. 

  més informació

 • 28 de gener de 2019 - Jornades i Cursos

  "ELAboraciones con gusto" Cuidant el plaer de menjar

  Jornada per a pacients amb ELA

  El 28 de gener es farà al Campus de l'Alimentació de Torribera la jornada "ELAboraciones con Gusto", una jornada coorganitzada per l’Hospital del Mar, Bellvitge i la Fundació Miquel Valls en què els pacients seran els protagonistes. Dins d'una sessió d'allò més dinàmica, es crearan taules entre pacients i professionals, s'aprendran estratègies de com mantenir el plaer de menjar tot compartint preocupacions i es buscaran solucions que facilitin el dia a dia de les persones afectades d'ELA. L'acte ha estat pensat perquè les persones afectades d'ELA i els seus familiars i cuidadors, juntament amb els professionals que els atenen, puguin seguir avançant en coneixement i desenvolupament d'estratègies, en aquesta ocasió al voltant de l'alimentació.

  més informació

 • 17 de gener de 2020 - Jornades i Cursos

  Noves perspectives en el tractament de la migranya

  Curs d'actualització

  El 17 de gener la Unitat de cefalees de l’Hospital del Mar organitza el curs d’actualització Noves perspectives en el tractament de la migranya a la Sala Josep Marull de l’Hospital del Mar. La migranya és una de les set malalties més prevalents en la nostra població, i és la segona causa més freqüent de discapacitat a nivell mundial. Recentment, s'ha aprovat el tractament amb anticossos monoclonals per a la prevenció de la migranya en pacients amb crisis freqüents que no han respost a les teràpies convencionals. Aquestes i altres novetats en el maneig de la migranya, així com els objectius de la Unitat de Cefalea de l’Hospital del Mar seran temes que s’abordaran en aquesta jornada. El curs està adreçat a personal sanitari de primària, urgències i altres serveis que estiguin implicats en el tractament urgent i no urgent de les persones amb migranya.

  més informació

 • Del 15 al 17 de gener del 2020 - Jornades i Cursos

  9th Barcelona Shoulder Course

  Organitzat pels serveis de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica de l'Hospital del Mar i el Consorci Sanitari de Terrassa

  Del 15 al 17 de gener es farà el 9th Barcelona Shoulder Course organitzat pels serveis de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica de l'Hospital del Mar i el Consorci Sanitari de Terrassa. El curs inclou tallers, cirurgia en directe, taules rodones i casos clínics en els quals hi intervindran diferents facultatius europeus.

  més informació

 • 13 de desembre de 2020 - Jornades i Cursos

  Jornada 10 anys prevenint el càncer de còlon i recte a Barcelona

  El Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte de Barcelona celebra els 10 anys de la seva implantació a la ciutat, ja que va ser el desembre del 2009 quan es va iniciar l'activitat a les àrees integrals de salut de Barcelona Esquerra i de Litoral Mar, amb el lideratge de l’Hospital del Mar i del Clínic, estenent-se a la resta de la ciutat el 2015. Aquesta Jornada pretén ser una festa de celebració d'aquests 10 anys del Programa que  aplegui representació de tots els col·lectius professionals que hi estan involucrats, per valorar plegats el camí fet durant aquest temps i alhora contribuir a la difusió del propi Programa.  

Compromís social

 • Compromís social

© 2006 - 2020 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat