Espais amplis i tecnologia capdavantera per als nous serveis obstètrics i ginecològics

El mes d'agost es van posar en marxa els nous serveis obstètrics i ginecològics a la primera planta del nou edifici B de l'Hospital del Mar, inaugurat el mes de maig. La nova àrea compta amb una superfície total de 1.200 metres quadrats per a l'atenció d'urgències, 7 sales de parts i 2 quiròfans especialitzats amb tecnologia puntera.

Per un part més natural i amb la millor atenció mèdica

En el pla de remodelació s'han incorporat millores per donar cabuda a processos no medicalitzats per atendre el part, de forma que sigui el més natural possible i amb l'acompanyament de la parella, si així ho desitja. Gràcies als nous espais, el procés de part esdevé un acte biològic i no clínic, no-medicalitzat, però amb el control, seguretat i professionalitat d'un centre sanitari. Aquesta atenció permetrà fer la dilatació i el part en un mateix espai confortable i privat, individual, amb un ampli armari per a les pertinences de les usuàries, amb gradació de la llum natural i pilotes de relaxació per fer més portable la fase pre-part. A més, qui ho desitgi també podrà fer servir una banyera especial en la fase de dilatació, aprofitant els avantatges d'aquest entorn per mitigar el dolor i les molèsties del procés.

Quiròfans i tecnologia d'última generació

La nova àrea gineco-obstètrica està dotada de dos espaiosos quiròfans amb innovacions per fer abordatges endoscòpics avançats i equipaments suspesos del sostre per facilitar la mobilitat i, al mateix temps, reforçar la higiene, atès que res toca el terra, i amb unes línies de llums led arran del paviment que canvien l'entorn cromàtic i permeten  localitzar qualsevol espai brut.

D'altra banda, un dels quiròfans disposa d'un microaccelerador lineal per a la radioteràpia intraoperatòria, la qual cosa permetrà fer un abordatge integral d'alguns processos oncològics. A més, aquests quiròfans estan dotats de sistemes de telecomunicacions que permeten fer el seguiment dels processos quirúrgics a distància, un important avenç per al control assistencial i la docència.

Activitat anual de l'àrea d'Obstetrícia i Ginecologia

10.418 atencions a urgències

1.165 intervencions quirúrgiques majors

317 intervencions quirúrgiques menors

1.411 parts (343 són cesàries)

2.468 altes

18.189 visites

16.464 exploracions complementàries

Passeig Marítim, 25-29

08003 Barcelona

Tel. 93 248 32 64

info@parcdesalutmar.cat