Inversions per a les noves àrees de Reanimació de l’Hospital del Mar i de Rehabilitació del Centre Fòrum

El 2017 s'ha fet una gran inversió en la construcció de la nova Unitat de Reanimació Quirúrgica de l'Hospital del Mar i la nova Àrea de Rehabilitació al Centre Fòrum, totes dues inaugurades a començament del 2018.

L'Àrea de Reanimació de l'Hospital és un espai renovat i diàfan per oferir el millor seguiment als pacients que s’han sotmès a una intervenció quirúrgica. Amb 600 m2 de superfície, les obres, que han tingut un pressupost de gairebé 2 milions d’euros, han permès traslladar aquest equipament a una ubicació des de la qual pot donar servei tant al bloc quirúrgic de l’Edifici C (àrea d’hospitalització) com als quiròfans del nou bloc quirúrgic (en servei des de fa un any) de l’edifici B.

Per la seva banda, el Centre Fòrum s'ha dotat d'una nova àrea de 1.000 m2 per a la rehabilitació ambulatòria, amb equips d'última generació per atendre les necessitats dels pacients, incloent-hi la tecnologia de realitat virtual que ja s’utilitza amb èxit a l’Hospital de l’Esperança. L’adequació de l’espai i la compra de l’equipament necessari ha tingut un pressupost d’1,3 milions d’euros, a càrrec majoritàriament de l’Ajuntament de Barcelona i, en part, del PSMAR.

Continua el Pla de renovació de llits a l'Hospital del Mar

L'Hospital del Mar s'ha dotat de 84 llits, que se sumen als 84 adquirits el juny de 2016. En aquesta segona fase, 4 llits s'han destinat a malalts crítics de la UCI, 79 llits de convencionals a les unitats d'hospitalització 30 i 40 i 1 llit a pacients amb necessitats especials (cirurgia bariàtrica).

Els nous llits adquirits per als malalts crítics incorporen millores per garantir el confort dels pacients, com són les múltiples posicions terapèutiques accionades elèctricament, bàscula electrònica integrada, sistema de lateralització en bloc per mobilitzar el pacient i capacitat de posició de cadira cardíaca. A la vegada, es facilita la tasca dels professionals amb un bon accés al pacient i la incorporació d'un motor elèctric que en facilita el trasllat. El cost d’aquesta inversió ha estat de 150.000 €, que sumats als 250.000 € de la primera dotació suposen una inversió total de gairebé 400.000 € en nous equipaments per a l’Hospital del Mar.

Accions destacades en sostenibilitat

< Sostenibilitat

Passeig Marítim, 25-29

08003 Barcelona

Tel. 93 248 32 64

info@parcdesalutmar.cat