Servei de bus gratuït entre l'Hospital del Mar i l'Hospital de l'Esperança

Des del gener de 2017 un bus discrecional uneix de manera gratuïta i contínua els hospitals del Mar i de l’Esperança per facilitar que els pacients de Ciutat Vella i de Sant Martí es puguin desplaçar als consultoris de l’Esperança per ser atesos. L'accés al bus és exclusiu per als pacients i un acompanyant. Aquest servei es va activar durant les obres d’adequació de la rehabilitació del Centre Fòrum i d’ampliació de l’Hospital del Mar.

Implementació d’un servei de call center en les consultes externes

S'ha posat en marxa un call center per a l'atenció telefònica de les consultes externes que preveu disminuir el nombre de queixes per accés telefònic a l’Hospital del Mar.

Lluitant contra l'estigma cap a les persones amb trastorn mental a les Xarxes de Serveis de Salut

L'Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions (INAD) del PSMAR col·labora en el projecte "Finestres de la ment", que desenvolupa conjuntament amb l'Associació Salud y Família amb l'objectiu de donar a conèixer els comportaments i actituds estigmatitzants més freqüents als propis professionals de salut i compartir amb ells un procés de reflexió i autovaloració sobre la seva pràctica real. Així mateix, es manté un contacte continuat per afavorir canvis en primera persona en la seva pràctica professional diària. L'estigma que pateixen les persones amb trastorn mental és la principal barrera per a la seva recuperació i benestar.

"La MAR de saludable", un programa per a la millora de la salut i qualitat de vida dels professionals del PSMAR

El PSMAR ha impulsat "La MAR de saludable", un programa de promoció de la salut integral dels treballadors i treballadores, que s'emmarca en el pla de responsabilitat social corporativa de l'organització. És un iniciativa promoguda per la Direcció i està coordinada per la Dra. Cristina Iniesta, adjunta a Gerència del PSMAR.

L’objectiu de "La MAR de saludable" és contribuir a l’apoderament dels professionals del PSMAR perquè tinguin cura de la seva pròpia salut i incorporar de forma regular les cinc àrees o eixos que es consideren necessàries per assolir una millora de la salut i la qualitat de vida: l’alimentació, el benestar emocional, l’exercici físic, la prevenció de factors de risc i la cessació tabàquica.

  Més info

Millora de l’absentisme

L'absentisme laboral ha disminuït el 2017 tant en malaltia comuna com en accident laboral i s'ha situat en el 8,03%. Els centres on ha disminuït més han estat el Centre Fòrum i l'Hospital del Mar. En canvi, en el cas del Centre Dr. Emili Mira, l'absentisme laboral ha augmentat dos punts percentuals.

El professionals del PSMAR a La Marató de TV3

La Marató 2017 de TV3, dedicada a les malalties infeccioses, va comptar amb la participació del Dr. Juan Pablo Horcajada i Roberto Güerri del Servei de Malalties Infeccioses i del Dr. José Antonio Carrión, del Servei de Digestologia.

A més, molts programes de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals van dedicar espais per parlar sobre el tema de la Marató on també van participar diversos professionals del PSMAR.

Una altra iniciativa solidària amb motiu de La Marató va estar promoguda per la plataforma TheCreativeNet, amb el suport de l’startup Drivy, que va pintar uns murals a la Unitat de Pediatria, sota la coordinació dels artistes Lara Costafreda i Alexis Bukowski, la imatge dels quals es va utilitzar a la nadala institucional.

  Tota la informació i enllaços a les participacions dels professionals del PSMAR

Millora@! La formació de postgrau en infermeria que obre oportunitats

L’Escola Superior d’Infermeria del Mar, adscrita a la UPF, ha obert un nou programa amb 16 nous cursos de formació complementària al grau d’Infermeria per millorar el coneixement, habilitats i currículum i així augmentar les oportunitats al món laboral. Hi ha cursos molt diversos, des dels que milloren la vessant assistencial, com l’atenció al pacient traumàtic, les darreres tendències en embenatge i immobilització, la venopunció ecogràfica o el maneig de dispositius de vies aèries difícils, fins a d’altres formacions molt útils com la iniciació a la recerca clínica, les habilitats comunicatives, l’oratòria, la dinamització de grups i l’educació emocional o fins i tot la musicoteràpia i el mindfulness.

L’Institut Bonanova de FP Sanitària col·labora amb Metges del Món i la Universitat de Barcelona per reduir les desigualtats socials en salut

El projecte, finançat per l’Ajuntament de Barcelona, es porta a terme al districte de Ciutat Vella. A través de tallers i materials educatius (vídeos, cartells, etc) el projecte vol fer visibles els determinants de la salut (biologia humana, entorn físic i socioeconòmic, estil de vida i serveis sanitaris) que influeixen en el benestar i accés als serveis sanitaris. Alhora, es pretén sensibilitzar sobre la importància de conèixer-los i detectar-los per afavorir intervencions de caràcter sociosanitari i/o educatives adequades i sensibles a les desigualtats socials, prioritzant aquelles persones o col·lectius més vulnerables que estan en situació d’exclusió social.

L'Institut Bonanova de FP Sanitària, Premi Xavier Batlle a les Bones Pràctiques Educatives i a la Innovació

El Premi Xavier Batlle a les Bones Pràctiques Educatives i a la Innovació, atorgat per l'Associació Catalana per l'Excel·lència (QUALIcat), reconeix els esforços que fan les organitzacions educatives no universitàries i les persones que hi treballen per avançar en l'excel·lència, alhora que estimula l'intercanvi i el benchmarking de bones pràctiques entre els centres educatius. El projecte premiat ha estat “Optimització de la gestió i ús de les aules tècniques".

L'Institut Bonanova té 15 aules tècniques amb molta diversitat d'aparells, materials i reactius específics de cada especialitat i que són d'ús compartit pels diferents cicles i grups d'alumnes i professors. Per tal de definir i implementar un model de gestió i organització de les aules, el curs 2012-2013 el centre va constituir un grup de millora que s'ha anat consolidant i que s'encarrega d'establir procediments de funcionament i optimització del seu ús.

L’IMIM ha rebut gairebé un 20% de l’import atorgat en la convocatòria PERIS

En la convocatòria del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (PERIS) 2016-2020 l’IMIM ha obtingut un finançament de més de 3,5 M€, repartits en un total de 20 projectes. Una gran part d’aquests diners, 2,8 M€, prové dels 4 grans Programes de Recerca Orientats d’àmbit territorial que coordinarà d’un total de 16 atorgats a tot Catalunya. Així mateix tindrà participació en 2 programes més. Els Programes de Recerca Orientats són dels ajuts més importants de la convocatòria PERIS per les seves dimensions, complexitat i pressupost destinat.

II Trobada Científica del PSMAR: la nostra projecció internacional

En aquesta trobada, que es va celebrar el 25 d'abril, es van exposar els millors projectes de recerca que diferents serveis del PSMAR han presentat a congressos internacionals durant el 2016, en diferents camps i àrees de treball.

La Unitat d’Innovació de l'IMIM rep el certificat de qualitat Aenor

La Unitat d'Innovació de l'IMIM ha rebut l'acreditació de qualitat concedida per Aenor que certifica que té implantat un Sistema de Gestió d'R+d+I d'acord amb els requisits de la Norma UNE 166002: 2014. Aquesta norma estableix una sèrie de directrius pràctiques per a la formulació i el desenvolupament de polítiques d'innovació i transferència d'acord amb les activitats desenvolupades per cada organització.

Passeig Marítim, 25-29

08003 Barcelona

Tel. 93 248 32 64

info@parcdesalutmar.cat