Notícies

11 de novembre de 2022 - Informació general

El Servei d’Urologia rep un dels premis a millor vídeo al congrés ERUS 2022

El Servei d’Urologia rep un dels premis a millor vídeo al congrés ERUS 2022

Es tracta d'un treball sobre l'estudi prospectiu multicèntric sobre l'ús d'un nou dispositiu mèdic quirúrgic per a la detecció del gangli sentinella en càncer de pròstata. L'Hospital del Mar ha tingut una destacada participació en el congrés, amb la realització de quatre cirurgies amb el robot DaVinci, que es van retransmetre en directe.

El congrés de l'ERUS, la secció de cirurgia robòtica de la European Association of Urology, celebrat a Barcelona el passat mes d'octubre, ha atorgat el segon premi al millor vídeo presentat a un treball del Servei d'Urologia de l'Hospital del Mar. Es tracta de la presentació dels resultats definitius de l'estudi prospectiu multicèntric sobre l'ús d'un nou dispositiu mèdic quirúrgic per a la detecció del gangli sentinella en càncer de pròstata.

Laura_Polaina_ERUS

La Dra. Laura Polaina en el acto de entrega del premio

El treball, coordinat pel Dr. Lluís Fumadó, coordinador de la Unitat de Càncer Genitourinari de l'Hospital del Mar i investigador del Grup de recerca en càncer genitourinari de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, i en el qual també han participat l'Hospital Universitari KU Leuven de Bèlgica i l'Institut Paoli-Calmettes Cancer Centre de Marsella, a França, ha validat la utilitat del nou dispositiu, una gamma sonda flexible, en aquest tipus d'intervencions. Així, la taxa de detecció del gangli sentinella amb ella va ser del 100%, i el 14% dels ganglis han pogut ser localitzats i extrets en àrees que haurien quedat fora de la limfadenectomia estàndard. A més, amb la gamma sonda flexible s'han detectat ganglis sentinella en dos pacients en els quals la sonda rígida utilitzada de forma habitual va ser incapaç de detectar-los.

Per tot plegat, els autors de l'estudi consideren que aquest dispositiu permet una detecció segura i satisfactòria del gangli sentinella, amb millor capacitat de maniobra i de detecció que les sondes rígides, i adaptant-se a la cirurgia robòtica. I sense esdeveniments adversos atribuïbles al dispositiu.

L'Hospital del Mar completa així la seva destacada participació en el congrés de l'ERUS, durant el qual es van portar a terme quatre cirurgies robòtiques amb el robot DaVinci, que es van retransmetre en directe.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat