Notícies

Notícies corresponents a la categoria "Notes de Premsa"

  • 27 de setembre de 2023 - Notes de Premsa

    Primer estudi experimental que proposa una teràpia per corregir el dèficit de memòria causat per trastorns en l’espectre alcohòlic fetal

    La recerca feta amb un model de ratolí identifica el mecanisme neurobiològic responsable de les alteracions en la memòria d'individus joves exposats a l'alcohol durant l'embaràs i la lactància. Aquest estudi proposa una teràpia que aconsegueix revertir el dèficit, obrint la porta a tractar un trastorn infradiagnosticat en humans. 

    més informació

  • 18 de setembre de 2023 - Notes de Premsa

    La “coreografia” entre hormones i cervell, clau per entendre com s’adapta la dona a la maternitat

    Investigadors de l'Hospital del Mar Research Institute, de la UAB i del Instituto de Investigación Sanitaria Gregorio Marañón han publicat el primer article que revisa la recerca feta fins ara sobre l'adaptació neurobiològica a la maternitat analitzant la relació entre hormones, cervell i conducta durant l'embaràs i el postpart. Els resultats sustenten la hipòtesi que les fluctuacions hormonals, principalment dels estrògens, estan relacionades amb els canvis en l'estructura cerebral humana, però encara resta per determinar com influeixen en la neuroplasticitat i el comportament maternal. La revisió estableix un full de ruta per a futures recerques i palesa l'escassetat d'estudis fets fins ara en dones, necessaris atesa la diferent activitat de les hormones sexuals en cada espècie.

    més informació

  • 7 de setembre de 2023 - Notes de Premsa

    La COVID-19 ha reduït les desigualtats en salut a l’Estat

    En general, ha empitjorat la salut a tota la població, sobretot en relació amb l'ansietat i depressió, així com en dolor i malestar. Els efectes de la pandèmia, però, han colpejat en especial a les dones amb més nivell educatiu, retallant les diferències en salut amb els grups de població amb un nivell d'educació inferior després del confinament domiciliari inicial. Els investigadors atribueixen aquesta evolució a l'efecte negatiu del teletreball sobre la salut de les persones que treballaven des de casa i havien de tenir cura de familiars. A la vegada, podria haver-se produït un efecte positiu de les mesures governamentals per mitigar l'impacte econòmic de la pandèmia. El treball forma part del projecte MINDCOVID, i s'ha portat a terme a partir d'enquestes telefòniques a 2.000 persones. El publica la revista International Journal for Equity in Health.

    més informació

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat