Notícies

Notícies corresponents a la categoria "Notes de Premsa"

 • 30 de gener de 2024 - Notes de Premsa

  Nivells alts d’omega-3 en sang s’associen amb menys risc de demència i Alzheimer

  Ho revela l'estudi observacional més gran en aquest camp portat a terme fins ara al món. El publica la revista Nutrients. El treball es basa en dades de la base de dades UK Biobank i ha permès analitzar informació de més de 260.000 persones. Les seves conclusions poden permetre la definició acurada de futurs estudis sobre la suplementació d'omega-3 per a la prevenció de demències. Els possibles beneficis d'aquests àcids grassos són màxims en homes de més de seixanta anys i en demències que no són Alzheimer.

  més informació

 • 24 de gener de 2024 - Notes de Premsa

  Validen un test de biòpsia líquida en sang per detectar càncer de còlon i recte

  La tècnica es basa en la cerca, utilitzant la biòpsia líquida, tant de mutacions de l'ADN tumoral com de modificacions d'ADN (metilació) i fragmentòmica vinculades amb els tumors. El treball que la valida s'ha publicat a Annals of Oncology. Presenta una sensibilitat superior al 90% en tumors i del 23% en lesions polipoides preneoplàstiques, prèvies a l'aparició del tumor. Encara que no s'han comparat directament, la seva eficiència és similar a la prova utilitzada en el cribratge de càncer de còlon, el test de sang oculta en femta per al diagnòstic del càncer colorectal. L'equip responsable del treball considera que aquesta tècnica podria servir per incrementar la participació de la població en els programes de cribratge, que ara se situa en menys de la meitat de les persones cridades a participar-hi.

  més informació

 • 17 de gener de 2024 - Notes de Premsa

  Presentació del llibre ’75 anys investigant per a la salut de les persones’

  Cloenda dels actes de commemoració del 75 aniversari de l’Hospital del Mar Research Institute

  El president de la Generalitat, Pere Aragonès, l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el secretari d'Estat de Ciència, Innovació i Universitats, Juan Cruz Cigudosa, han encapçalat l'acte de cloenda dels 75 anys de l'institut de recerca de l'Hospital del Mar. És l'equipament públic de recerca més antic de l'Estat encara en actiu. El va inaugurar l'any 1948 Sir Alexander Fleming, Premi Nobel de Medicina pel descobriment de la penicil·lina. L'institut aposta per la recerca translacional d'excel·lència, que busca respostes als problemes biomèdics per traslladar-les a la pràctica clínica. Ho fa amb una estratègia d'atracció de talent, que busca facilitar la feina de joves investigadors i investigadores que vulguin establir-se a Barcelona, i a través d'aliances estratègiques, amb la Universitat Pompeu Fabra, el Barcelonaβeta Brain Research Center de la Fundació Pasqual Maragall i altres centres de primera línia. 75 anys d'història de l'Hospital del Mar Research Institute que es condensen en un llibre commemoratiu, editat especialment per a l'ocasió.

  més informació

 • 10 de gener de 2024 - Notes de Premsa

  Descobreixen una classe de neurones defectuosa al cervell de les persones amb esquizofrènia

  Les alteracions funcionals al cervell de les persones que pateixen aquesta patologia coincideixen amb la distribució d'aquestes neurones al mateix cervell. Aquestes neurones són les encarregades de filtrar la informació externa que arriba al cervell. El seu funcionament està alterat a les persones amb esquizofrènia, fet que permet explicar la major part dels seus símptomes. És la primera vegada que es pot identificar aquesta alteració com a possible origen dels símptomes esquizofrènics. Això obre la porta a buscar nous tractaments dirigits i amb menys efectes secundaris per als pacients.

  més informació

Compromís social

 • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat