Notícies

Notícies corresponents a la categoria "Notes de Premsa"

 • 27 de gener de 2022 - Notes de Premsa

  Identifiquen un nou marcador diagnòstic en el càncer de pàncrees

  Es tractaria d'un nou marcador vàlid per al diagnòstic en aquest tipus de tumor, un dels de pitjor pronòstic. De fet, és la tercera causa de mort per càncer als països desenvolupats. L'estudi, que publica la revista eBioMedicine, l'han liderat investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques i de l'IIBB-CSIC-IDIBAPS. Els seus resultats apunten a una proteïna present a les cèl·lules tumorals com a indicador de càncer de pàncrees en estadis inicials de la malaltia. Aquest marcador es pot detectar amb una senzilla anàlisi de sang, facilitant així la seva aplicació a la pràctica clínica.

  més informació

 • 26 de gener de 2022 - Notes de Premsa

  L’humor, eina terapèutica pels pacients amb càncer de l’Hospital del Mar

  Pallapupas i la teràpia de l'humor han arribat a l'Hospital de Dia d'Oncologia i al Servei d'Oncologia Radioteràpica de l'Hospital del Mar. Els pacients en tractament onco-hematològic i de radioteràpia reben cada setmana les visites dels Pallapupas, en una nova iniciativa pensada per millorar a través de l'humor l'estat emocional dels pacients. Els estudis "VIDA", promoguts per Pallapupas han constatat que a un 39% dels malalts amb càncer els hi redueix l'ansietat.

  més informació

 • 21 de gener de 2022 - Notes de Premsa

  El dany cardíac en pacients amb COVID-19 és un indicador de mal pronòstic a llarg termini

  Un 12% dels pacients ingressats per COVID-19 que, a la vegada, pateixen dany cardíac, necessiten tornar a ser ingressats o moren en el primer any després de superar la malaltia. En canvi això només passa en l'1% dels que no pateixen dany cardíac durant la infecció per SARS-CoV-2, segons un estudi publicat al Journal of Clinical Medicine. Aquestes persones tenen una situació de partida agreujada per altres patologies prèvies, com ara hipertensió arterial, insuficiència renal crònica i episodis d'insuficiència cardíaca. Els autors del treball recomanen revisar de forma rutinària els marcadors de dany cardíac en sang en els pacients ingressats per COVID-19 per poder fer un seguiment acurat d'aquests problemes a llarg termini.

  més informació

 • 19 de gener de 2022 - Notes de Premsa

  Pacients amb càncer de mama avançat hormosensible tenen un nou aliat en la combinació de palbociclib i fulvestrant com a teràpia inicial

  El European Journal of Cancer (EJC) publica els resultats de l’estudi FLIPPER de GEICAM

  El European Journal of Cancer (EJC) acaba de publicar els resultats de l'estudi FLIPPER (GEICAM/2014-12), del Grupo GEICAM de Investigación en Cáncer de Mama, que donen suport a la superioritat de la combinació de palbociclib i fulvestrant en el tractament de primera línia de pacients amb càncer de mama metastàsic sensible a la teràpia hormonal (hormonosensible) enfront de l'administració només amb fulvestrant.

  més informació

Compromís social

 • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat