Notícies

Notícies corresponents a la categoria "Notes de Premsa"

 • 24 de novembre de 2021 - Notes de Premsa

  Sala MAR, nou concepte de sales d’estar per a pacients hospitalitzats

  L'Hospital del Mar estrena un nou espai per a malalts hospitalitzats, dissenyat d'acord amb les preferències expressades pels mateixos pacients en diferents processos de participació i co-creació organitzats pel centre. La iniciativa s'ha materialitzat gràcies a la donació de la Fundació Amics de l'Hospital del Mar. El projecte té prevista la transformació de totes les sales d'espera de l'Hospital del Mar en sales d'estar.

  més informació

 • 23 de novembre de 2021 - Notes de Premsa

  Haver patit un ictus incrementa fins a tres vegades el risc de morir després de superar la COVID-19

  S'han analitzat dades de les més de 90.000 persones diagnosticades amb COVID-19 a Catalunya fins al mes de juliol de l'any passat. Més d'un 6% havien patit un ictus en algun moment abans del contagi. Les persones de menys de 60 anys que han patit un ictus abans de contraure la COVID-19 tenen tres vegades més risc de morir que les que no han patit aquesta patologia. Aquest risc cau a 1,3 vegades en persones d'entre 60 i 80 anys i no és significatiu en aquelles de més de 80 anys. Els investigadors apunten que cal tenir en compte aquest fet a l'hora d'establir les prioritats de vacunació contra la COVID-19. El treball el publica la revista Stroke i és el primer estudi d'aquest tipus a l'Estat i un dels primers del món.

  més informació

 • 18 de novembre de 2021 - Notes de Premsa

  Validació in vitro d’una combinació d’antibiòtics per fer front a un bacteri resistent a tots els tractaments

  Setmana Ús Prudent Antibiòtics

  Un estudi d'investigadors de l'Hospital del Mar, de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques i de l'Hospital Son Espases, demostra que la combinació d'un nou antibiòtic, la ceftazidima/avibactam, amb altres antibiòtics, permet tractar infeccions per variants de Pseudonomas aeruginosa resistents a tots els tractaments existents. El treball, que publica Microbiology Spectrum, ha analitzat in vitro l'eficàcia dels diferents tractaments i de les seves combinacions per determinar la seva efectivitat contra variants d'aquest bacteri que mostren resistència a tots els medicaments existents. La resistència als antibiòtics ha estat identificat per l'Organització Mundial de la Salut com una de les principals amenaces a la salut mundial. La infecció per Pseudomonas aeruginosa pot provocar pneumònia, problemes cardíacs i sèpsia, sobretot en persones immunodeprimides.

  més informació

 • 17 de novembre de 2021 - Notes de Premsa

  Intel·ligència artificial per a seleccionar el millor tractament en càncer de pulmó

  Dia Mundial del Càncer de Pulmó

  L'Hospital del Mar, en col·laboració amb Roche, treballa en el desenvolupament d'una eina pionera d'intel·ligència artificial per a millorar el diagnòstic i el pronòstic dels pacients amb càncer de pulmó de cèl·lula petita, un dels de pitjor pronòstic. A partir de les imatges digitalitzades procedents de les biòpsies dels pacients i de les dades de supervivència, es vol comprovar si aquesta eina és capaç de fer una predicció fiable del benefici dels tractaments. Això permetria seleccionar de forma més efectiva el tipus de tractament més adequat. Més endavant, s'estudia avaluar les mutacions específiques presents a cada tumor i analitzar si la imatge digital és capaç de predir les mateixes.

  més informació

 • 16 de novembre de 2021 - Notes de Premsa

  Els pacients de càncer de pulmó amb MPOC tenen pitjor evolució de la malaltia

  Investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques i del CIBERES detecten un increment de l'estrès oxidatiu en aquests pacients que pot afavorir el desenvolupament tumoral. Els nivells reduïts del potent antioxidant glutatió poden utilitzar-se com un nou biomarcador precoç de càncer en persones amb malaltia respiratòria crònica.

  més informació

 • 9 de novembre de 2021 - Notes de Premsa

  Determinen per primera vegada diferències entre dones i homes en la gravetat en una malaltia pulmonar

  Un estudi multicèntric publicat a la revista Biomedicines liderat per l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques revela que les dones amb bronquièctasi tenen un nivell de gravetat inferior als homes. Es tracta d'una malaltia pulmonar d'alta prevalença que provoca l'acumulació abundant de secrecions als pulmons. El treball ha analitzat dades de més de 2.000 pacients del Registre Informatitzat Espanyol de Pacients amb Bronquièctasi (RIBRON). Un segon estudi, publicat a l'International Journal of Enviromental Research and Public Health, determina el paper dels eosinòfils, cèl·lules del sistema immunitari com a predictors de gravetat en aquest tipus de pacient.

  més informació

 • 3 de novembre de 2021 - Notes de Premsa

  Barrejar begudes energètiques amb alcohol pot incrementar el risc de patir un accident de trànsit

  Conduir havent ingerit alcohol barrejat amb begudes energètiques pot provocar un fals estat de seguretat en el conductor o conductora, incrementant així les possibilitats de conduir embriagat i patir un accident, segons un estudi de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques i l'Institut de Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol que publica l'International Journal of Neuropsychopharmacology. Les begudes energètiques, a causa del seu alt contingut de cafeïna, redueixen l'efecte sedant de l'alcohol, tot i mantenir-se els seus efectes negatius sobre la capacitat per conduir. A la vegada, la combinació de les dues begudes incrementa les concentracions en sang d'alcohol i cafeïna. Els investigadors alerten que aquests efectes poden afavorir les intoxicacions per alcohol en les persones amb menor tolerància a aquestes begudes.

  més informació

 • 26 d'octubre de 2021 - Notes de Premsa

  Un major nombre de pulsacions del cor s’associa amb més risc de mort

  El risc de mort per qualsevol causa s'incrementa un 30% per cada increment de 10 pulsacions per minut a partir de les 70 pulsacions per minut. L'estudi, liderat per investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, ha analitzat dades de més de 10.000 participants en l'estudi REGICOR per a establir la relació entre el ritme cardíac i el risc de malaltia cardiovascular i mort. Es tracta d'un indicador senzill de mesurar, que també proporciona informació sobre el risc de presentar malaltia cardiovascular. El treball el publica la revista European Journal of Preventive Cardiology.

  més informació

 • 20 d'octubre de 2021 - Notes de Premsa

  L’ús de bifosfonats per a l’osteoporosi en pacients amb malaltia renal greu afecta la seva progressió

  Dia Mundial de l’Osteoporosi

  Els pacients amb malaltia renal crònica tractats amb bifosfonats tindrien un 15% de més risc de progressió de la malaltia, encara que no es vincula amb una taxa més alta de lesions renals agudes, esdeveniments gastrointestinals o hipocalcèmia. L'estudi adverteix de la importància de valorar l'estadi de la gravetat de l'MRC abans de prescriure bifosfonats, ja que "pot empitjorar la seva funció renal i en aquests casos s'hauria de buscar alternatives de tractament".

  més informació

 • 19 d'octubre de 2021 - Notes de Premsa

  Demostren la utilitat d’una nova diana terapèutica en el tractament amb immunoteràpia d’un dels càncers de mama més agressius

  Dia Mundial Contra el Càncer de Mama

  Activar una molècula present a la membrana dels limfòcits NK (Natural Killer cells) els fa resistents als mecanismes immunosupressors dels tumors de mama HER2 positius i potencia la seva acció antitumoral. La combinació dels tractaments habituals en el càncer de mama HER2 positiu amb fàrmacs que actuen sobre aquesta molècula en limfòcits NK podria augmentar-ne l'eficàcia clínica. Aquest fet obre la porta a explotar una nova via per al tractament d'aquest tipus de tumor amb immunoteràpia. Ho demostra un estudi col·laboratiu liderat per investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, que publica la revista Cancer Immunology Research.

  més informació

Compromís social

 • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2021 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat