Notícies

Notícies corresponents a la categoria "Notes de Premsa"

 • 5 de novembre de 2019 - Notes de Premsa

  L’Hospital del Mar i l’Institut Català d’Oncologia s’alien amb la Fundació City Cancer Challenge per a millorar la qualitat de l’atenció oncològica al món

  El conveni fixa les diferents àrees de treball entre l'Hospital del Mar, l'Institut Català d'Oncologia i les institucions públiques i privades de les ciutats que formen part de la Fundació City Cancer Challenge. Les activitats s'inicien amb una sèrie de visites científiques de grups multidisciplinaris d'especialistes de Cali i Asunción per a l'atenció de pacients amb càncer invasiu de coll d'úter i de mama en totes dues ciutats.

  més informació

 • 5 de novembre de 2019 - Notes de Premsa

  Atenció especialitzada per als pacients amb bronquièctasi

  L'Hospital del Mar acaba de posar en marxa una unitat especialitzada en el seguiment i el tractament de pacients amb aquesta patologia pulmonar. Hi treballaran de forma conjunta, pneumòlegs, radiòlegs, fisioterapeutes i rehabilitadors, infectòlegs, farmacòlegs i especialistes en nutrició del centre. També comptaran amb la col·laboració de professionals del Laboratori de Referència de Catalunya (microbiòlegs). La bronquièctasi és una patologia crònica pulmonar d'alta prevalença que provoca l'acumulació abundant de secrecions als pulmons i molta expectoració.

  més informació

 • 29 d'octubre de 2019 - Notes de Premsa

  Viure a una zona sorollosa incrementa el risc de patir un ictus més greu

  Un estudi de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), l'Hospital del Mar, l'ISGlobal i la Universitat de Brown, dels Estats Units, revela que l'exposició a alts nivells de soroll procedent del trànsit incrementa en un 30% el risc de patir un ictus isquèmic més greu. Per contra, la proximitat a zones verdes té un efecte beneficiós i redueix un 25% el risc de patir un accident cerebrovascular més greu. El treball, que publica la revista Environmental Research, ha analitzat dades de gairebé 3.000 pacients atesos a l'Hospital del Mar.

  més informació

 • 23 d'octubre de 2019 - Notes de Premsa

  Arquitectes i pacients i familiars treballen per definir com ha de ser el futur Hospital del Mar

  #Barcelona necessita el futur Hospital del Mar

  Pacients i familiars es reuneixen amb els arquitectes que dissenyaran l'ampliació del centre per presentar els resultats del treball de co-creació sobre les instal·lacions i equipaments del futur Hospital del Mar. Sentir-se com a casa, tenir connexió wi-fi, espais d'office pels familiars, habitacions individuals amb vistes i sense TV, mobiliari polivalent, sales per estar amb les visites, espais d'espera dissenyats per aprofitar el temps… És la primera vegada que un centre sanitari de l'Estat impulsa un procés com aquest per a definir el seu futur. La segona fase del projecte d'ampliació de l'Hospital del Mar inclou la construcció d'un nou edifici de 25.000 m2, amb el qual el centre guanyarà un centenar de llits respecte els actuals i disposarà de 6 nous quiròfans.

  més informació

 • 21 d'octubre de 2019 - Notes de Premsa

  Identifiquen unes noves cèl·lules com a reservoris principals del VIH

  Les cèl·lules residents de memòria (TRM) són un dels majors reservoris del VIH, ja que són les cèl·lules més abundants en els teixits perifèrics. A l'estudi hi han participat metges de l'Hospital del Mar.

  més informació

 • 14 d'octubre de 2019 - Notes de Premsa

  Èxit de la Marina Walktrail, la marxa nòrdica dels Amics de l’Hospital del Mar

  En marxa contra el càncer

  La cinquena edició de la Marxa Nòrdica de la Fundació Amics de l'Hospital del Mar va aplegar ahir més de 350 persones a la seva nova ubicació, a la Serralada de Marina, a Santa Coloma de Gramenet. L'objectiu de la iniciativa és aconseguir recaptar fons per a la recerca del càncer i millorar el benestar físic, emocional i social dels pacients i les seves famílies.

  més informació

 • 8 d'octubre de 2019 - Notes de Premsa

  Primera Unitat de Biòpsia Líquida a Catalunya a l’Hospital del Mar

  El centre és un dels pocs de l'Estat que disposa de la tecnologia més avançada existent per a la utilització d'aquesta tècnica diagnòstica en diferents tipus de malalties oncològiques. Amb la creació de la unitat es vol ampliar el nombre de pacients que es poden beneficiar d'una alternativa diagnòstica no invasiva, que permet fer un seguiment personalitzat de la seva evolució i decidir amb precisió el tipus de tractament més adequat. L'Hospital del Mar és centre de referència per al desenvolupament d'aquesta tecnologia i ha obtingut gairebé tres milions d'euros en ajuts relacionats amb la seva utilització, entre ells, un de La Marató de TV3.

  més informació

 • 26 de setembre de 2019 - Notes de Premsa

  El nostre propi cos conté la clau pel disseny de fàrmacs més segurs

  L'estudi es publica a la prestigiosa revista Drug Discovery Today, que li ha dedicat també l'Editorial, i la revista Nature Reviews Drug Discovery n'ha fet una ressenya

  A partir d'un estudi de 566 fàrmacs que interaccionen amb 129 proteïnes diferents, investigadors del grup de recerca en Farmacologia de Sistemes del Programa d'Informàtica Biomèdica del GRIB, programa conjunt de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), en col.laboració amb investigadors de la Universitat de New Mexico, als Estats Units, s'han adonat que el 71% dels fàrmacs tenen afinitats per les seves proteïnes diana més potents que les de les petites molècules internes responsables de regular les seves funcions. Sorprenentment, és la primera vegada que s'estableix una relació quantitativa entre les afinitats de metabòlits endògens i fàrmacs per les mateixes proteïnes.

  més informació

 • 19 de setembre de 2019 - Notes de Premsa

  Primera unitat de portes obertes a Catalunya per a pacients psiquiàtrics aguts

  El Centre Dr. Emili Mira és el primer de Catalunya en posar en marxa una iniciativa d’aquest tipus

  El Centre Dr. Emili Mira, de l'Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions (INAD) de l'Hospital del Mar, és el primer de Catalunya que disposa d'una unitat oberta per a pacients psiquiàtrics aguts. La iniciativa es va posar en marxa el passat mes de juny i suposa un canvi de paradigma en el tractament dels pacients amb patologies mentals greus. Com explica la Dra. Purificación Salgado, directora del procés d'atenció hospitalària de l'INAD, el projecte neix amb la intenció "d'humanitzar l'assistència al malalt psiquiàtric agut, reduir l'estigma i apoderar-lo incentivant la seva autonomia".

  més informació

 • 29 d'agost de 2019 - Notes de Premsa

  L’Hospital del Mar inicia la segona fase de la seva ampliació

  #Barcelona necessita el futur Hospital del Mar

  Els despatxos d'arquitectes Pinearq i Brullet-De-Luna dissenyaran la segona fase de l'ampliació del centre. Els dos despatxos ja es van encarregar de la conceptualització inicial del projecte de la remodelació i ampliació del centre, així com de l'execució de la primera fase. Els arquitectes i enginyers tindran ara un any per dissenyar com es distribuiran els espais a l'interior del nou edifici, de 25.000 m2. Quan acabi completament el procés d'ampliació del centre, el nou Hospital disposarà de més de 100.000 m2 de superfície. Els encarregats del disseny tindran en compte el Pla Funcional de l'Hospital i les propostes dels pacients i familiars obtingudes per mitjà d'un procés de co-creació desenvolupat per incorporar la seva visió en la definició dels nous espais. El projecte executiu té un pressupost de 2,5 milions d'euros, finançats entre la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i la institució.

  més informació

Compromís social

 • Compromís social

© 2006 - 2019 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat