Notícies

Notícies corresponents a la categoria "Notes de Premsa"

 • 14 de maig de 2019 - Notes de Premsa

  Canviar l’estratègia de respiració assistida en els pacients de l’UCI avança la seva recuperació

  Un estudi de metges de l'Hospital del Mar i investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques destaca que promoure estratègies de ventilació mecànica que permetin treballar la musculatura respiratòria dels pacients ingressats a l'UCI disminueix el dany que pateixen i podria facilitar la seva recuperació. La substitució dels músculs respiratoris mitjançant una màquina (ventilació mecànica) que no els deixa treballar, provoca una atròfia important que obliga a allargar el període en el qual els malalts han d'estar connectats per respirar. És la primera vegada que s'ha pogut comprovar en humans els beneficis sobre la musculatura respiratòria d'avançar al màxim que el pacient respiri per si mateix.

  més informació

 • 10 de maig de 2019 - Notes de Premsa

  Experts mundials analitzen els últims avenços per al tractament del carcinoma de cèl·lules renals

  Avui se celebra a Madrid la segona edició de l'International Expert Exchange Meeting, The Art of CCR Science

  La trobada, a la que assisteixen més de 120 oncòlegs d'Espanya i Portugal, està coordinat pel doctor Joaquim Bellmunt, director de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), i compta amb l'aval de la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica (SEOM) i del Grup Espanyol de Tractament de Tumors Genitourinaris (SOGUG), i la col·laboració d'Ipsen. El carcinoma de cèl·lules renals (CCR) és el tipus de càncer de ronyó més freqüent en adults i el desè càncer en incidència de tots els tumors. El 2018 es van diagnosticar 8.075 nous casos a Espanya. El CCR és un dels tumors en els quals s'han observat importants avenços en el tractament amb immunoteràpia i amb dianes moleculars.

  més informació

 • 7 de maig de 2019 - Notes de Premsa

  40 anys de trasplantament renal a l’Hospital del Mar

  El 7 de maig de 1979 es va realitzar el primer trasplantament renal de la història de la institució, un trasplantament de donant viu. 40 anys després, donant i receptora, germanes, tenen una salut excel·lent i el ronyó trasplantat continua funcionant sense problemes. El trasplantament renal és el més nombrós a l'Estat, amb 3.310 l'any passat, dels quals, 773 a Catalunya i 92 a l'Hospital del Mar. En el cas de donants vius, tot i tenir un percentatge d'èxit més gran, el seu nombre ha baixat en els últims anys. Per abordar el futur de la donació i, en concret, de la donació de persona viva, la Unitat de Trasplantament Renal dels serveis de Nefrologia i d'Urologia de l'Hospital han organitzat una jornada, 'Has pensat mai a donar un ronyó a algú que t'estimes?', per a pacients i familiars i per a qualsevol persona interessada.

  més informació

 • 2 de maig de 2019 - Notes de Premsa

  L’Hospital del Mar, pioner a Europa a realitzar trasplantaments de pares a fills per reparar els lligaments del genoll

  Per primera vegada en el continent s'utilitzen tendons del pare o la mare per reconstruir el lligament encreuat anterior del genoll dels seus fills lesionats Les lesions d'aquest tipus han crescut en els últims anys per l'increment de la pràctica esportiva. En pacients en edat de creixement, la intervenció i la recuperació són més complicades. Un de cada 3 casos pateix un nou trencament El trasplantament de tendons dels progenitors garanteix disposar d'un empelt de mida adequada, sense cap morbiditat per als nens i amb compatibilitat de teixit donant-receptor. D'altra banda, la tècnica quirúrgica adequada permet evitar l'alteració del ritme de creixement dels ossos del lesionat

  més informació

 • 9 d'abril de 2019 - Notes de Premsa

  Creix un 70% el nombre de dones embarassades amb diabetis gestacional a Catalunya

  El nombre de dones amb aquesta patologia durant l'embaràs es va incrementar del 3,8% del total d'embarassades l'any 2006, al 6,5% el 2015. L'increment de l'edat de les mares, sumat al creixent nombre de casos d'obesitat, serien dos dels factors principals darrere aquestes xifres. Ho revela un estudi impulsat per professionals de l'Hospital del Mar, que han analitzat dades dels més de 740.000 parts registrats a Catalunya durant aquest període. El publica la revista Diabetes research and Clinical Practice.

  més informació

 • 4 d'abril de 2019 - Notes de Premsa

  Canvi de paradigma en la prevenció de fractures òssies en pacients amb VIH

  Un estudi de metges i d'investigadors de l'Hospital del Mar i de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, en col·laboració amb la Johns Hopkins University dels Estats Units, certifica que els problemes d'osteoporosi en pacients amb VIH els provoca la infecció i no el tractament antiretroviral. El descobriment modifica com s'afronta el problema de les fractures òssies en aquests pacients, obrint la porta a estudiar nous fàrmacs que complementin els tractaments per combatre el virus. Els resultats s'han obtingut gràcies a una tècnica de mesurament de la qualitat de l'os, aplicant un protocol clínic desenvolupat a l'Hospital del Mar i pel qual ja s'han interessat diversos centres d'altres països.

  més informació

 • 20 de març de 2019 - Notes de Premsa

  L’Hospital del Mar utilitza per primera vegada a l’Estat la radioteràpia per curar arrítmies al cor

  La tècnica es pot aplicar en casos en els quals no és viable utilitzar els sistemes habituals per tractar aquesta patologia. Es tracta de pacients que es poden veure abocats al trasplantament cardíac. El centre és el primer de l'Estat i un dels primers del món que fa servir la radioteràpia en el tractament de les arrítmies cardíaques. La iniciativa és fruit de la col·laboració entre els serveis de Cardiologia, Oncologia Radioteràpica i Radiologia. De moment, s'ha aplicat en un cas.

  més informació

 • 14 de març de 2019 - Notes de Premsa

  BARCELONA BREAST MEETING 2019

  Compartir coneixement per construir eficiència terapèutica

  El Servei mancomunat de Cirurgia Plàstica de l'Hospital de Sant Pau i l'Hospital del Mar organitza, del 12 al 15 de març, el Barcelona Breast Meeting 2019 (BBM 2019), trobada internacional amb més de 40 experts de tot el món i més de 400 especialistes, en la que es discutiran els nous avenços sobre cirurgia oncoplàstica, reparadora i estètica de mama.

  més informació

 • 14 de març de 2019 - Notes de Premsa

  Primera cirurgia làser a l’Estat per tractar l’epilèpsia i tumors cerebrals

  L'Hospital del Mar és el primer centre de l'Estat i un dels primers d'Europa que utilitza la tecnologia làser per tractar l'epilèpsia i tumors cerebrals de forma mínimament invasiva, segura i ràpida. De moment, s'han realitzat tres intervencions amb èxit a pacients amb epilèpsia. En només 48 hores, van rebre l'alta i van poder marxar a casa. El centre intervindrà 10 pacients cada any amb aquesta tècnica pionera.

  més informació

 • 27 de febrer de 2019 - Notes de Premsa

  Detecten alteracions de la connectivitat neuronal distribuïdes per diferents regions de l’escorça cerebral en el trastorn obsessiu-compulsiu

  Investigadors del CIBERSAM, entre ells, el Dr. Jesús Pujol, de l'Hospital del Mar, evidencien que la disfunció de connectivitat de cada regió cortical es manifesta en relació a grups de neurones situats a distàncies variables "Aquest fet podria explicar la presència de pensaments intrusos en aquesta població de pacients com a conseqüència d'un filtratge sensorial ineficient", indica Carles Soriano-Mas 

  més informació

© 2006 - 2019 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat