Notícies

 • 11 d'octubre de 2019 - Informació general

  X Jornada d’infermeria dels 5 hospitals de Barcelona ciutat

  La desena edició d'aquesta trobada anual es va centrar en el paper del personal d'infermeria i el procés d'hospitalització. La jornada es va celebrar el passat 7 d'octubre a l'Hospital de Sant Pau.

  més informació

 • 10 d'octubre 2019 - Informació general

  Presència de l'Hospital del Mar al congrés de la societat americana d'oncologia radioteràpica

  Els professionals del Servei d'Oncologia Radioteràpica van presentar una comunicació oral i dos pòsters al congrés, que es va celebrar a Chicago entre el 15 i el 18 de setembre.

  més informació

 • 8 d'octubre de 2019 - Notes de Premsa

  Primera Unitat de Biòpsia Líquida a Catalunya a l’Hospital del Mar

  El centre és un dels pocs de l'Estat que disposa de la tecnologia més avançada existent per a la utilització d'aquesta tècnica diagnòstica en diferents tipus de malalties oncològiques. Amb la creació de la unitat es vol ampliar el nombre de pacients que es poden beneficiar d'una alternativa diagnòstica no invasiva, que permet fer un seguiment personalitzat de la seva evolució i decidir amb precisió el tipus de tractament més adequat. L'Hospital del Mar és centre de referència per al desenvolupament d'aquesta tecnologia i ha obtingut gairebé tres milions d'euros en ajuts relacionats amb la seva utilització, entre ells, un de La Marató de TV3.

  més informació

 • 3 d'octubre de 2019 - Informació general

  L’Hospital del Mar premiat a la primera edició dels premis BSH

  El centre rep reconeixements a les àrees d'indicadors de gestió clínica global i a la categoria diagnòstica de l'aparell circulatori.

  més informació

 • 5 d'octubre de 2019 - Informació general

  El proper dissabte dia 5 d’octubre tindrà gust a ciència

  Jornada de Portes Obertes del PRBB

  Un any més els centres del PRBB oferiran una gran diversitat d'activitats per als ciutadans en la seva jornada de portes obertes del proper dissabte 5 d'octubre. Us convidem a gaudir al llarg de tot el matí (9h a 15h) d'aquesta Jornada que any rere any acosta la ciència a la ciutadania amb un gran èxit de públic.

  més informació

 • Setembre de 2019 - Informació general

  Entrevistem a la Dra. Esther Duarte, considerada per la Revista Española de Neurología com una de les autores de referència en el camp de la rehabilitació de l'ictus

  Nova edició del magazine digital del PSMAR

  Com s’aconsegueix ser autora de referència en el camp de la rehabilitació de l’ictus? Com assoleix el servei aquest nivell d’excel·lència? Com es conjuguen la recerca d’alt nivell i encapçalar un servei assistencial? La Dra. Esther Duarte dóna resposta a aquestes preguntes i més en la nova edició del Mar a la xarxa.

  més informació

 • 26 de setembre de 2019 - Notes de Premsa

  El nostre propi cos conté la clau pel disseny de fàrmacs més segurs

  L'estudi es publica a la prestigiosa revista Drug Discovery Today, que li ha dedicat també l'Editorial, i la revista Nature Reviews Drug Discovery n'ha fet una ressenya

  A partir d'un estudi de 566 fàrmacs que interaccionen amb 129 proteïnes diferents, investigadors del grup de recerca en Farmacologia de Sistemes del Programa d'Informàtica Biomèdica del GRIB, programa conjunt de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), en col.laboració amb investigadors de la Universitat de New Mexico, als Estats Units, s'han adonat que el 71% dels fàrmacs tenen afinitats per les seves proteïnes diana més potents que les de les petites molècules internes responsables de regular les seves funcions. Sorprenentment, és la primera vegada que s'estableix una relació quantitativa entre les afinitats de metabòlits endògens i fàrmacs per les mateixes proteïnes.

  més informació

 • 25 de setembre de 2019 - Guardons

  L’AECC premia un projecte del Dr. Celià-Terrassa i dóna un ajut clínico-junior a Jennifer Linares

  Antoni Celià, investigador del grup de recerca en Teràpia Molecular del Càncer ha rebut finançament per a un projecte de recerca sobre els mecanismes moleculars de la metàstasi vinculats al càncer de mama. L'ajut és de 300.000 euros durant els propers tres anys . D'altra banda, Jennifer Linares, també del grup de recerca en Teràpia Molecular del Càncer,  ha rebut un ajut clínico-junior que té una quantia de 120.000 euros i una durada de 4 anys.

  més informació

 • 25 de setembre de 2019 - Informació general

  L'Institut Bonanova impartirà el primer Cicle d'Electromedicina Clínica a Barcelona

  L'Institut Bonanova augmenta aquest curs 2019-2020 la seva oferta formativa dels cicles de formació professional de grau superior amb el Cicle d'Electromedicina Clínica, que s'impartirà per primera vegada a la ciutat de Barcelona. Es tracta d'un projecte pilot, impulsat pel Consorci d'Educació de Barcelona, en què, a més a més de l'Institut Bonanova, hi participa un altre Institut de la ciutat, l'Institut Rambla Prim, que disposa de la família d'electrònica, família de la formació professional a la qual pertany aquest cicle. El cicle comença amb 20 alumnes aquest curs que, durant els dos cursos acadèmics que dura el cicle, faran classe uns dies al Rambla Prim i els altres a l'Institut Bonanova. El cicle s'inicia en modalitat dual, que implica que una part del currículum formatiu es farà en empreses del sector i l'alumne estarà remunerat econòmicament durant aquest període.

  més informació

 • 25 de setembre de 2019 - Informació general

  El Pulmonary Vascular Research Institute finança un projecte de recerca liderat per l’Hospital del Mar

  La Dra. Lucilla Piccari, de la Unitat d’Hipertensió Pulmonar i investigadora de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques, ha rebut una beca d’un any d’aquesta institució per a la posada en marxa del projecte internacional SUPPORT

  El Pulmonary Vascular Research Institut (PVRI) ha decidit atorgar una beca d'un any a la Dra. Lucilla Piccari, de la Unitat d'Hipertensió Pulmonar de l'Hospital del Mar i membre del Grup de recerca en miogènesi, inflamació i funció muscular de l'IMIM, per a finançar el primer any de treball del projecte de recerca internacional SUPPORT. Aquest treball té com a objectiu la caracterització fenotípica dels pacients amb aquesta patologia associada a malalties respiratòries.

  més informació

Compromís social

 • Compromís social

© 2006 - 2019 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat