iFightDepression: eina d'autoajuda virtual per a pacients amb depressió lleu o moderada

L'Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions (INAD) de l'Hospital del Mar, per encàrrec del CatSalut i en el marc de la iniciativa iFightDepression (iFD) que lidera l'Aliança Europea contra la Depressió (EAAD), posa en marxa un nou dispositiu assistencial per als pacients de la zona de Ciutat Vella i Sant Martí amb depressió lleu o moderada.

El nou servei és un aplicatiu online al que qualsevol metge o professional sanitari pot derivar un pacient amb depressió lleu o moderada, igual que el derivaria a psicoteràpia presencial, però amb l'avantatge de la immediatesa ja que no hi ha llistes d'espera.

El nou servei s'activa enviant un correu electrònic a ifd(ELIMINAR)@hospitaldelmar.cat. El sistema envia via correu electrònic un codi al pacient que realitzarà els mòduls de teràpia i tres visites telefòniques que es programaran mitjançant el sistema habitual de programació de visites.

iFightDepression (iFD) és una iniciativa pionera al nostre país i és la primera eina que ofereix el programa de Salut Mental online de l'INAD.

El més destacat i innovador del projecte és que compta amb una eina d’autoajuda basada en la teràpia cognitiu-conductual per a la depressió, que consta de 7 mòduls dissenyats pels millors especialistes europeus i que la seva realització estarà sempre supervisada per un psicòleg clínic especialista o una infermera especialista en salut mental que mantindrà contacte telefònic amb l’usuari. El programa de teràpia està disponible en català, castellà i euskera.

El projecte europeu iFightDepression.com

L'Aliança Europea contra la Depressió (EAAD) lidera des de fa 8 anys el projecte iFightDepression en el que participen diferents centres de 16 països europeus, entre ells l'INAD.

El projecte ha creat l'espai web ifightdepression.com per augmentar la consciència sobre la depressió i les tendències suïcides, oferint informació sobre la depressió i les seves conseqüències. S'hi descriuen els signes, símptomes i causes de la depressió per tal que els pacients puguin reconèixer-los i saber com aconseguir ajuda, com donar suport a un familiar o amic i com tractar amb la depressió i es pot consultar en 12 idiomes.

iFightDepression també proporciona recomanacions per a professionals de la salut i altres professionals, per tal de difondre les millors pràctiques basades en l'evidència.

L'Aliança Europea contra la Depressió (EAAD) és una xarxa internacional d'experts compromesos amb els pacients deprimits i la prevenció de la conducta suïcida. L'objectiu principal de l'associació és promoure la salut pública i l'educació i, a més, promoure la cura dels pacients amb depressió, iniciant programes d'intervenció basats en la comunitat a diferents nivells.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat