Unitat d'Expertesa Clínica de Síndromes de Sensibilització CentralFibromiàlgia, Síndrome de Fatiga Crònica i Síndrome de Sensibilitat Química Múltiple

Tractament de la síndrome de la fatiga crònica

No hi ha cura per a la síndrome de la fatiga crònica. L'objectiu del tractament és reduir els símptomes de fatiga i ajudar a conviure amb la malaltia. S'han assajat molts tractaments per a la SFC però cap ha estat reeixit. La teràpia cognitivoconductual i l'exercici físic terapèutic semblen ser els tractaments més efectius.

Teràpia cognitivaconductual

És una forma de tractament que pot reduir els símptomes de fatiga crònica. Típicament inclou una sèrie de sessions amb un/a psicoterapeuta. Les sessions es centren en discutir les creences i comportaments que poden interferir en la seva curació. La teràpia cognitivaconductual no li curarà de la malaltia però pot ajudar a gestionar millor la fatiga.

Exercici físic

Encara que algunes vegades l'exercici físic pot fer que els símptomes empitjorin, una manca prolongada d'exercici pot empitjorar la SFC. Els experts recomanen començar amb exercicis suaus i lentament anar augmentant la intensitat.

Tractament per la Fibromiàlgia

En coincidir les dues entitats clíniques com SFC i Fibromiàlgia, molts pacients són tractats amb les mesures terapèutiques de la Fibromiàlgia . Podeu consultar l'apartat del tractament de la Fibromiàlgia.

Tractaments experimentals

S'han emprat múltiples tractaments per millorar la SFC inclouen antibiòtics, antivirals, glucocorticoides, vitamines, sals minerals, herbes medicinals, dietes d'exclusió en les que certs aliments s'eliminen de la mateixa, cap d’ells ha demostrat efectivitat.

Cercador


Amb el patrocini de:

Ferrer Gelos, expertos en el tratamiento del dolor

Aquesta web ha estat elaborada amb l'assessorament científic del Dr. Josep Blanch i Rubio

Campanyes internes

  • Pla d'igualtat del PSMar
  • Hospitals sense fum
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat