Episodis psicòtics inicials

Llistat de notícies

Notícies

18 de març de 2016

Es posa en marxa el programa WAY d'inserció laboral de persones afectes de trastorn psicòtic

És una iniciativa de la Fundació AREP i el programa de primers episodis psicòtics de l'INAD

Des da fa pocs mesos el programa de primers episodis de l’Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions (INAD) del Parc de Salut Mar col·labora amb la Fundació AREP en la promoció de la inserció de persones amb un primer episodi psicòtic. La Fundació AREP en coordinació amb el programa de primers episodis ha posat en marxa el programa WAY.

El programa va dirigit a joves afectes de trastorn psicòtic d’entre 16 i 30 anys, en situació d'atur i que estan motivats introduir-se o reprendre l'activitat laboral.

És un programa que dura 3 mesos. En les primeres 6 setmanes es treballa de forma intensiva de dilluns a dijous de 9 a 14 h. tot allò relacionat amb les expectatives personals, motivació laboral i habilitats socials. Després de les primeres 6 setmanes, i un cop la persona ha complert i s'ha acostumat de nou a la rutina de mantenir horaris, s'inicia el club de feina 2 cops a la setmana on es fa la recerca activa de feina i les tutories individuals de suport. Durant els 3 mesos les persones fan també la rehabilitació neuro-cognitiva per ordinador 1 hora al dia. Es realitza també una avaluació neurocognitiva abans d'iniciar el programa i al finalitzar.

L'objectiu final d'aquest programa és la inserció laboral a l’empresa ordinària. La primera edició ja està en marxa i hi ha la previsió de començar la segona edició a l'abril 2016.

Els pacients candidats han de ser derivats a través del seu psiquiatra referent que pot enviar un correu a pepisodis@parcdesalutmar.cat.

Campanyes internes

  • Pla d'igualtat del PSMar
  • Hospitals sense fum
  • Hospitals sostenibles
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat