Microscòpia confocal

Què és?

És una innovadora tècnica làser no invasiva per a l’estudi de les lesions cutànies a una resolució similar a la histologia però a temps real i sense necessitat de fer biòpsies. Permet visualitzar les diferents capes de la pell i estudiar la seva estructura i cel·lularitat.

S’ha aplicat sobretot en tumors cutanis, tant en carcinomes basocel·lulars com en lesions melanocitàries (nevus i melanoma) i sembla que podria permetre un diagnòstic quasi histològic de lesions que són dubtoses per clínica i dermatoscòpia.

Es tracta d’un làser de baixa potència, innocu per la pell, que utilitza una lent de 30 augments i està acoblat a un sistema informàtic que ens ofereix unes imatges d’alta resolució en escala de grisos.

Quan s’utilitza?

És una tècnica en procés de desenvolupament que encara no s’aplica de rutina a les consultes de dermatologia i està limitada a centres molt especialitzats i en l’àmbit de la recerca. En un futur podria complementar la imatge clínica i dermatoscòpica per diagnosticar de forma més precisa disminuint el número de biòpsies.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2023 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat